Caroline Rifka Brunt: Låt vargarna komma

wp-1488301097476.jpg

Bokens titel: Låt vargarna komma
Författare: Caroline Rifka Brunt
Originalets titel: Tell the wolves I’m home
Översättare: Christine Stalby
Förlag & år: Gilla böcker 2013
Antal sidor: 415
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Hanna Schmitz
GoodReads medelbetyg: 4.03
Boktipset förväntat betyg: 4.0
Betyg: 4

Handling

Låt vargarna komma är en ungdomsbok som handlar om fjortonåriga June som bor i New York under slutet av 80-talet. Junes morbror Finn dör i AIDS. Han var den viktigaste personen i Junes liv och hans död lämnar henne ensam, vilsen och tyngd av sorg. Sedan möter hon Toby som också sörjer Finn. Till en början tycker June att det är Tobys fel att hennes älskade morbror dog, men efter ett tag växer en vacker vänskap fram mellan dem. June lär sig många nya sidor både hos sig själv och hemligheter om sina närmaste. Något som påverkar henne starkt och förändrar henne för alltid.

 Recension

Låt vargarna komma är en New York times bästsäljare och har fått en hel del uppmärksamhet och många hyllningar bland kritiker. Den får bli nummer 10. En bok med fler än tre hbtq-personer i Kaosutmaningen 2017.

Det här var en rörande berättelse om en ovanlig och oväntad vänskap. En vacker historia om kärlek, som berör en på djupet, som dessutom är välskriven med lärdomar om vad som är rätt och fel. Jane funderar kring olika sorters kärlek och vad man gör om man blir kär i någon som är opassande.

Jag tycker boken är en fin roman både om hur en tonåring kan uppfatta världen som ännu inte är helt självklart tydlig och lätt att förstå. Jag tycker det är snyggt skrivet om hur June är på gränsen mellan att vara barn och vuxen. Hur hon har svårt att hantera sin nästan barnsliga förtjusning i sin morbror och har svårt att acceptera det faktum att hon hela tiden har delat sin morbrors uppmärksamhet och kärlek med någon annan. Man känner av den där speciella känslan man hade då man själv var tonåring och stunderna då man insåg något nytt om vuxenlivet.

En riktigt bra ungdomsbok.

 

Annonser

3 reaktioner på ”Caroline Rifka Brunt: Låt vargarna komma

  1. Ping: Kaosutmaningen 2017 | Bina's Books

  2. Ping: Lästa Mars 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s