🍀Happy St.Paddys med boktips 🍀

Dagen till ära tänkte jag tipsa om böcker som handlar om Irland eller har en irländsk författare.

Första jag kommer på är Angelas ashes av  Frank McCourt och handlar om hans svåra uppväxt i Limerick på Irland. Den är oerhört sorgsen, men intressant och boken påverkade mig starkt då jag läste den. På svenska heter den Ängeln på sjunde trappsteget.

En annan bok som gjorde intryck är Säg det inte till någon av Kathy O’Beirne. Den handlar om Magdalenatvätterierna som drevs av katolska nunnor på Irland där unga ogifta mödrar och flickor med så kallad dålig moral låstes in. Även denna bok är både chockerande och sorgsen, men oerhört intressant.

Mariam Keyes  (Sushi for beginners, Watermelon) och Kathy Kelly (Someone like you) skriver roande chick-lit böcker som var lättlästa då jag jobbade i en reception i Dublin.

Maeve Binchy har också många fina böcker såsom Tara road, Circle of friends och Light a penny candle. Dessutom var hon en oerhört trevlig och hjärtlig person, då jag faktiskt har haft äran att vid ett skede av mitt liv tala med henne i telefon flera gånger i veckan.

En bok om som beskriver uppbyggandet av Dublin och hela stadens historia är Dublin: the foundation av Edward Rutherfurd. En riktigt läsvärd bok.

Annonser

En reaktion på ”🍀Happy St.Paddys med boktips 🍀

  1. ”Ängeln på sjunde trappsteget” var en mycket intressant sorgsen bok om de fattiga i Limerick. Det berättade om barnens uppväxt . Boken ” Säg inte det till någon” gjorde ett starkt intryck på mig då den beskrev hur svårt det var för unga flickor som blev med barn på Irland. Även Maeve Binchy har jag läst, men kommer endast ihåg att de var trevliga böcker som jag gärna läste innan jag somnade

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s