Hett i Hyllan #16

hettihyllan_582d88a4e087c32f9b9320c9_589c43e0e087c34592aad1e2

Bokföring enligt Monikas Hett i hyllan föreslår att vi ska visa upp böckerna som är hyllvärmare, dvs som har stått där ett tag och samlat damm.

Jag är lite barnsligt förtjust i Zombie filmer och serier, men har egentligen aldrig läst någon zombie bok. Så därför har den här boken hängt i hyllan ett bra tag: Världskrig Z av Max Brooks. Jag har sett filmen, där min förra lägenhetskompis från London faktiskt spelar en sidoroll vid sidan av Brad Pitt, och den var riktigt bra (om man nu i allmänhet gillar zombiefilmer alltså).

9789174990973_200x_varldskrig-z-en-muntlig-historik-over-zombiekriget_pocket

Så här beskriver Bokus boken:

För bara tio år sedan hade Zombiekriget varit nära att utplåna hela mänskligheten.

En namnlös författare, driven av behovet att bevara de överlevandes erfarenheter från de apokalyptiska åren, bestämde sig för att resa över USA och resten av världen.

Världskrig Z består av hans intervjuer med de människor han mött: smugglare och militärer som varit aktivt involverade i kampen, men också vanliga civila som en gång stått ansikte mot ansikte med den här tidens levande – eller snarare odöda – helvete.

Vittnesmålen sträcker sig från den ökända byn Nya Dachang i Förenade Kinesiska Federationen, där pandemispåret tog sin början med tolvårige »Patient Noll«, via de namnlösa skogar i norr där otaliga människor sökte tillflykt i kylan, till ett Sydafrika där Redekerplanen ingav mänskligheten hopp – till ett outsägligt pris.

6 reaktioner till “Hett i Hyllan #16

  1. Den har jag inte läst, men filmen har jag sett 🙂 Har förstått det som att boken inte är lik filmen på något sätt (eller tvärtom då). Gillar egentligen inte zombies, ändå har jag funderat på att läsa boken 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s