Kate Eberlen: Som om du inte fanns

IMG_3882.JPG

Bokens titel: Som om du inte fanns
Författare: Kate Eberlen
Originalets titel: Miss you
Översättare: Charlotte Hjukström
Förlag & år: Norstedts 2017
Antal sidor: 521
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Katarina Cohen
GoodReads medelbetyg: 3.79
Boktipset förväntat betyg: 3.8
Betyg: 3.5

Handling

Under sin tågluff i Italien stöter Tess och hennes kompis Doll på en kille som de ber ta e bild av dem vid Ponte Vecchio i Florens. Killen heter Gus och är i Florens tillsammans med sina föräldrar för att komma över brodern Ross död i en skidolycka. Tess och Gus är omedvetna om det, men deras vägar kommer att korsas flera gånger under de kommande 16 åren, utan att de egentligen någonsin lär känna varandra. Inte förrän långt senare, då de båda rest tillbaka till Florens igen.

Recension

Efter tågluffen i Italien med sin kompis Doll återvänder Tess hem till England. Men där är saker inte riktigt sig likt. Hennes mamma har blivit sjuk och då hon dör får Tess ta på sig det största ansvaret för sin lillasyster Hope. Hennes pappa trivs bäst på puben och har svårt att hantera systerns nya diagnos Aspergers syndrom.

Gus känner att han hela tiden får leva upp till sin perfekta brors minne och har inte bara svårt att hantera hans bortgång utan även föräldrarnas krav på hans framgång och yrkesval. Han blir läkarstudent, då det är vad föräldrarna önskar sig, det hade ju även Ross varit.

Två intressanta berättelsen löper parallellt i den största delen av boken och kommer ihop i slutet. Handlingen flyter på smidigt och karaktärerna känns bekanta på ett tryggt sätt. Berättelsen är romantiskt utan att bli för tramsig eller för sliskigt söt.

Som om du inte fanns är en annorlunda kärleksroman om hur man måste göra sin egen inre resa och finna sig själv innan man kan träffa sin själsfrände. Men även en finurligt skriven roman om livet och hur det kan ändras i ett ögonblick. Många djupare tankar och händelser förekommer och ger boken ett djup som jag inte alls hade förväntat mig. Jag tyckte väldigt mycket om den här!

Annonser

En reaktion på ”Kate Eberlen: Som om du inte fanns

  1. Ping: Lästa Maj 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s