Katarina Persson: Nästan som du

IMG_3933

Bokens titel: Nästan som du
Författare: Katarina Persson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: DareMe Publishing 2017
Antal sidor: 312
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.5
Boktipset förväntat betyg: 5.0
Betyg: 4

Handling

Martina har lyckats ta sig ifrån sitt gamla liv och startat ett nytt med ett framgångsrikt företag, en ny pojkvän och en fin lägenhet. Hon tror att hon kan ta det ganska lugnt nu, tills hon får ett oönskat brev på posten.

Lyra har också haft ett rotlöst liv sedan hela hennes familj omkom i en olycka. Hon längtar efter tillhörighet och en plats där hon kan slå sig ner och börja om, där hon kan bli den hon velat vara.

Då ett dödsfall inträffar börjar misstankarna gro. Vem kan man lita på? Känner man verkligen dem i sin närhet?

Recension

Tack till DareMe Publishing för recensionsexet. Det här är Katarina Perssons debutroman och en väldigt bra sådan tycker jag. Rättelse: det är inte en debutroman, men en väldigt bra roman ändå 🙂

Boken är skriven utifrån Lyras och Martinas synvinkel, växlande från kapitel till kapitel. Martina äger en blombutik där Lyra börjar arbeta. Lyra vill vara som Martina och tar efter henne i början i små detaljer, sedan allt mer. De präglas båda av sitt förflutna, både två har varit med om något otrevligt tidigare i sina liv. Jag har lite svårt att bestämma mig om någon alls i den här romanen är snäll nog för att få mina sympatier. Men karaktärerna är bra uppbyggda, genomtänkta och skickligt beskrivna. Men man fastnar snabbt och vill inte lägga ifrån sig boken.

Det finns många referenser till Kungsängsliljan, Uppsala och Östhammar, vilket får mig att undra om författaren kanske kommer från Uppsala eller har pluggat här!? Det är skojigt med dessa närbelägna referenser tycker jag som sitter hemma i Uppsala och läser boken.

Nästan som du är en välskriven och lättläst toman med oväntade vändningar och den är oerhört spännande. Jag sträckläste boken. Jag hoppas det Katarina Persson ger ut flera liknande böcker om Martina, jag läser gärna vidare om hennes liv.

4 reaktioner till “Katarina Persson: Nästan som du

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s