Anna Arvidsson: Ordbrodösen

IMG_3926.JPG

Bokens titel: Ordbrodösen
Författare: Anna Arvidsson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Raben & Sjögren 2107
Antal sidor: 328
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.11
Boktipset förväntat betyg: 2.9
Betyg: 4

Handling

Ordbrodösen är Anna Arvidssons debutroman. Det är en bok för unga vuxna.

Alba har sedan hon var liten vetat att hon tillhör en ovanlig släkt. Hennes familj har i generationer tillbaka innehaft en speciell kraft, kvinnorna i släkten är så kallade Ordbrodöser. De kan med hjälp av sin det de skriver styra andra människors tankar, känslor och handlingar. På sin 18-års födelsedag, då ordbrodöserna traditionellt får sin kraft, ska Alba genomgå ett prov. Inträdesprovet ska egentligen bara vara en ritual, så när Alba misslyckas är alla oerhört förvånade. Ingen berättar för Alba vad de misstänker som orsak, utan istället skickas hon iväg till en släkting i Stockholm. Tillsammans börjar de reda ut släktens hemligheter samtidigt som de försöker klura ut varför Alba misslyckades.

Recension

Den här boken vann jag i en tävling på Barnboksbloggen, tusen tack för vinsten! Jag har läst mycket positiva recensioner om Ordbrodösen och var nyfiken på att läsa den. Böcker för unga vuxna brukar var fantasifulla och skojiga.

Och det var Ordbrodösen verkligen, den är en skojig berättelse skriven med otrolig och beundransvärd fantasi. Det här är en ovanlig historia som är både spännande och välskriven. En imponerande debutroman och jag gillade både berättelsen och sättet den är skriven på. Den är varm, lite läskig och spännande.

Huvudkaraktärerna är lätta att tycka om, men även de andra karaktärerna som inte är så sympatiska är välskrivna och lätta att greppa. Jag gillar att berättelsen kretsar kring nutid och runt en trovärdig vardag, man känner igen en slags vanlighet i deras liv, trots att ordbrodöser är allt annat än vardagliga.

De korta kapitlen gör romanen lättläst och man vill inte sluta läsa, det bli lätt en evig ”bara ett kapitel till…”-situation tills boken är slutläst. Jag hade höga förhoppningar om den här boken då den redan innan hyllats av så många, och jag blev absolut inte besviken. Tvärtom, jag var positivt överraskad och tycker det här är väldigt bra och läsvärd ungdoms/unga-vuxna roman.

Jag hoppas Anna Arvidsson fortsätter skriva Albas berättelse.

Annonser

En reaktion på ”Anna Arvidsson: Ordbrodösen

  1. Ping: Lästa Maj 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s