Caroline Säfstrand: Hemligheternas skafferi

IMG_4117

Bokens titel: Hemligheternas skafferi
Författare: Caroline Säfstrand
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Massolit förlag 2017
Antal sidor: 303
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.5
Boktipset förväntat betyg:
Betyg: 3.5

Handling

Ina lever ett stillsamt liv med sin man Erik. Tills hon får beskedet att hon har cancer. Då åker hon tillbaka till ön Ven där hon bodde som barn, innan hon blev adopterad. Men hon minns inte detaljerna kring sina vistelser på ön och minnena smyger sig på henne då hon åker tillbaka. Ett halvår senare kommer hennes man Erik till ön för att finna svar på obesvarade frågor och efter en önskan av Ina. Han får lösa ett korsord och får ord för ord reda på mera om kvinnan han älskar. På ön lever en skara udda människor, livliga Liv som driver restaurangen Hemligheternas skafferi, Leonardo från Italien, Maj som vunnit en vistelse utan att ha något minne av att ha tävlat, Signe som verkar veta det mesta om ön och slutligen Sandra som sörjer sin bror.

Recension

Tack till Massolit förlag för recensionsex!

Hemligheternas skafferi är en hårt drabbande roman om cancer och dess effekter på både den insjuknade och dennes närstående. Men även om sorgearbete, depression, kärlek och vänskap. Den är tidvis ganska mörk och tung, men har ändå ett slags ljus i själva berättelsen.

Jag måste vara ärlig och medge att jag hade lite svårt för att gilla Ina, som jag tycker är lite rigid och stel. Att hon dessutom känns lite feg och självisk i sina beslut gör inte saken bättre. Men jag gillade ju boken ändå, eller kanske just därför att hon är sådan. Och då ni läser boken märker ni att det nog är ganska lätt att förlåta henne för hur hon är med tanke på omständigheterna och hennes förflutna.

Hemligheternas skafferi är ingen snabb roman, som man hastigt läser utan den kräver lite mer än så av sin läsare. Lite eftertanke, lite funderingar runt livet i allmänhet och uppskattning av det man har i sitt liv och de man älskar. Det är alltså en långsam men oerhört rörande roman som absolut är läsvärd.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Caroline Säfstrand: Hemligheternas skafferi

  1. Kanske inte någon lätt sommarläsning, utan en bok jag kan fördjupa mig i senare på hösten då jag kanske läser längre stycken så jag inte tappar den röda tråden.

    Liked by 1 person

  2. Ping: Lästa Juli 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s