Pia F Davidson: I likets vänkrets

IMG_4305

Bokens titel: I likets vänkrets
Författare: Pia F Davidson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Ordberoende förlag 2017
Antal sidor: 446
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.25
Boktipset förväntat betyg: 5.0
Betyg: 2

Handling

Veera, Miriam och Erika är vänner och de ser fram emot att fira en lugn och efterlängtad midsommar. Men då Miriam och Erika ska åka till Öland får de med sig oväntat sällskap, en dam som sägs ha problem med en våldsam man. Och dessa oväntade sällskap verkar bli alltfler hela tiden. Veera reser då till Öland för att lösa en del problem, men allt verkar bara bli mera komplicerat efter att hon dyker upp. Inget blir som de tänkt sig och i slutet har de lyckats blanda in sig i en rejäl soppa som är svår att ta sig ur.

Recension

Tack till Ordberoende förlag för recensionsex.

Det här är den andra delen i serien om Veera, Miriam och Erika. Och det var lite klurigt att komma in i berättelsen i början.

Jag har till exempel ingen aning om varför Veera hela tiden säger ”makkara” (=korv), speciellt då det ju finns en hel drös med riktigt bra svordomar på finska att välja mellan. Jag antar att det här blivit förklarat i den första boken!?

I sin helhet tror jag att boken, eller jag kanske ska säga bokserien, är riktigt kul. På ett galet mörk humör sätt. Men jag hade väldigt svårt att komma in i berättelsen då stora delar av händelsen byggde på tidigare händelser som inte var med i den här boken. Något slags inside-förståelse mellan damerna verkar också förekomma, men den förstår inte jag då de ju är helt nya bekantskaper för mig. Egentligen har jag hela tiden en känsla av att vara lite utanför, den ända som inte fattar och därför inte är med i gänget.

Jag föreslår alltså att man läser dessa i ordningsföljd utan att skippa någon del. Då tror jag att det kan vara en riktigt skojig serie.

 

 

En reaktion till “Pia F Davidson: I likets vänkrets

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s