Anders Winckler: Gamla tiders skuld

IMG_4491.JPG

Bokens titel: Gamla tiders skuld
Författare: Anders Winckler
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Sol 2017
Antal sidor: 539
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 5
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 4

Handling

En vacker sommardag cyklar en fjortonårig flicka hemifrån. Hon återvänder aldrig och det ända som hittas är hennes sommarklänning, snyggt ihopvikt vid kvarndammens vatten. Tjugo år senare paddlar ett gäng män iväg för en helg I naturen. En helg som för en av dem blir den sista, han hittas död vid samma kvarn där flickan kläder återfanns tjugo år tidigare. Hur hänger allt ihop? Har de två fallen något med varandra att göra?

Recension

Tack till bokförlaget Sol och även till författaren Anders Winckler, som jag hade äran att träffa under bloggfrukosten på bokmässan, för recensionsex.

Gamla tiders skuld är Anders Wincklers debutroman och jag måste säga att jag är mäkta imponerad, vilken debutroman! Inte bara längden på den, vilket jag inte tycker ska avskräcka läsare då den inte alls känns så lång då man läser den. Den har ett flyt i texten och den känns inte lång vid något skede. Möjligen är det ända negativa jag har att säga om boken att den inte är den smidigaste att läsa innan man somnar 😉
Men även innehållet. Det här är en genomtänkt och finurlig pusseldeckare med fötterna på jorden. Och det uppskattar jag verkligen. Vardagligheten är det som gör den här boken så bra. Den svävar inte iväg med alltför groteska eller schockerande händelser utan är trovärdig och den känns verklig.

Nutid blandas med dåtid med smidiga övergångar och på ett naturligt sätt. Gamla tiders skuld är skickligt skriven och man har en sådan där molande och krypande känsla imagen då man läser avsnitten från förr, en känsla av att något kommer att gå så illa.

Jag kan varmt rekommendera den här boken både för deckarälskare, men även för de som vanligtvis inte läser deckare. Jag tror att även de, som jag, kan uppskatta den här romanen. En klar bladvändare för alla läsare!

3 reaktioner till “Anders Winckler: Gamla tiders skuld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s