Anthony Doerr: Grace

IMG_4560.JPG

Bokens titel: Grace
Författare: Anthony Doerr
Originalets titel: About Grace
Översättare: Manni Kössler
Förlag & år: Bookmark 2017
Antal sidor: 467
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Magnus Roosmann
GoodReads medelbetyg: 3.0
Boktipset förväntat betyg: 4.1
Betyg: 3

Handling

Meteorologen David Winkler drömmer sanndrömmar. Men han vet inte exakt när dessa drömmar slår in. Han vet därför redan innan att han ska träffa kvinnan i sitt liv att han ska träffa henne. Drömmarna har tidigare orsakat honom obehag, men då han drömmer att hon kommer att drunkna i en översvämning och att han bär skulden till det så blir det mera än bara smått obehagligt. Winkler överger sin älskade familj och flyr landet i förhoppningen att kunna rädda sin dotter. Först tjugofem år senare vågar han sig på att ta kontakt med dem igen. Men det är inte helt enkelt att hitta dem. Och hur kommer de att bemöta honom efter så många år?

Recension

Jag tyckte väldigt mycket om Ljuset vi inte ser och hoppades innerligt att den här skulle leva upp till mina förväntningar. Tyvärr blev det inte riktigt så.

Den kändes hela tiden lite overklig och fantasifull, men den var faktiskt lika fint skriven som Ljuset vi inte ser. Men trots den emellertid fina texten hade jag svårt att komma in i berättelsen den här gången och greps inte på samma kraftiga sätt. Karaktärerna, och speciellt den lite smått kufiska Winkler, är otroligt svåra att gilla och de jag kanske skulle kunna hitta något gemensamt med beskrivs endast som sidofigurer. Tidvis tyckte jag att den blev lite seg och kanske skulle den ha kunnat vara snäppet kortare.

Fullständigt usel var den ju som sagt inte, utan jag tror att det mest berodde på mina förskräckligt höga förväntningar att jag blev så besviken. Anthony Doerr skriver väldigt vackert och jag njöt av hans färggranna omgivningar som i den här boken faktiskt blev ganska många och av helt olika slag.

En reaktion på ”Anthony Doerr: Grace

  1. Ping: Lästa November 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s