Rose Marie Bouw: Det krävs tusen vackra ord

IMG_4580.JPG

Bokens titel: Det krävs tusen vackra ord
Författare: Rose Marie Bouw
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Ordberoende förlag 2014
Antal sidor: 270
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.44
Boktipset förväntat betyg: 3.4
Betyg: 3

Handling

Dagen då Ulrika stiger på vågen och inser att hon väger 143 kg vaknar hon upp från den dvala hon har levt. När har hon kunnat bli så stor? Hur kan hon ha blivit så överviktig? Mellan tjugofyra och trettiosex års ålder har hon fött tre barn och under resans gång tappat bort sig själv. Och sin familj. Nu går hon ifrån dem och lämnar sitt liv bakom sig. Då träffar hon lilla Molly som har misstat sin mamma. Molly är rädd för monstren som kom då mamman dog. Ulrika är ganska duktig på att handskas med monster. Tillsammans kan de vinna över sina monster under en sommar på landet.

Recension

Tack till både Rose Marie och Ordberoende förlag för recensionsex.

Det här är del 1 i Fortuna serien. Jag har tidigare läst del 2: För alltid i mitt hjärta. Rose Marie Bouw skriver med en sådan stor empati och hennes böcker berör en verkligen på djupet.

Då jag läser den här boken börjar jag fundera över vilka fördomar jag har mot andra människor och hur jag bemöter dem i vardagen. Dömer jag överviktiga om de äter något eller glor jag ohövligt på de som är extra smala?

Det är viktigt att försöka minnas då man möter människor att man aldrig kan veta vad som försiggår i deras liv. Bakom kulisserna så att säga. Alla har sin egen historia, sina egna skäl och orsaker till varför de mår, beter eller reagerar som de gör. Budskapet i Det krävs tusen vackra ord är tydligt och fint! Döm inte andra människor! Någonsin!

Det krävs tusen vackra ord är en vacker berättelse om starka känslor, svårigheter och depression, utan att vid något skede kännas tungsint.

En reaktion på ”Rose Marie Bouw: Det krävs tusen vackra ord

  1. Ping: Lästa November 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s