Lucinda Riley: De sju systrarna

IMG_4581.JPG

Bokens titel: De sju systrarna
Författare: Lucinda Riley
Originalets titel: the Steven sisters
Översättare: Gabriella Anderson
Förlag & år: Bazar förlag 2017
Antal sidor: 539
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.2
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 4

Handling

Maia Daplièse och hennes fem yngre systrar är alla adopterade från olika ställen i världen. Nu har de samlats i sitt barndomshem där de vuxit upp tillsammans, i ett vackert slott vid en sjö i Schweiz, efter att de fått den tråkiga nyheten om sin adoptivpappas oväntade död. Konstigt nog hade han redan förberett sin begravning och har begravts till havs innan någon av systrarna fått reda på det. Han har även efterlämnat dem varsitt brev och ledtrådar om sina ursprung ifall de vill ta reda på det. Dessa ledtrådar tar Maia till en förfallen herrgård i Rio de Janeiro och där börjar hennes historia.

Recension

Tack till Bazar förlag för recensionsex.

Jag älskar verkligen sådana här böcker. Härliga familjekrönikor som innehållet familjehemligheter, kärlek, lite historia ibland och spänning. Men den här hade en hel del mystik också och man var bara tvungen att snabbt läsa vidare för att få reda på mer.

Det är totalt sju böcker i serien och varje bok handlar om en syster. Den här första är om Maia och berättelsen tar oss växelvis till 20-talet och nutid. Men också från Schweiz till Paris och Rio de Janeiro.

Med härliga och intressanta detaljer kring historiska händelser såsom uppbyggnaden av Cristo redentor, den stora Jesus statyn som blickar ner över staden i Rio. Och underbara namedroppings med bekanta namn såsom författaren James Joyce, kompositören Ravel och skulptören Paul Landowski.

Sju systrar är en romantisk bakom kärlek familjehemligheter och ursprung. Jag tyckte väldigt mycket om den och väntar med iver på att få fortsätta läsa på den andra boken I serien. I slutet av den här boken får man en liten inblick om vad den kan tänkas handla om…

 

 

 

3 reaktioner på ”Lucinda Riley: De sju systrarna

  1. Ping: Lästa December 2017 | Bina's Books

  2. Ping: Lucinda Riley: Stormsystern | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s