Markus Wennerholm, Emma Jangestig: Varför gråter inte Emma?

9279B49E-8EEB-47AC-9FC9-73573DA47CBE.jpeg

Bokens titel: Varför gråter inte Emma?
Författare: Magnus Wennerholm, Emma Jangestig
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Forum 2010
Antal sidor: 7 t 40 min
Finns hos: Bokus, Adlibris, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Emma Jangestig, Callin Öhrvall Delmar
GoodReads medelbetyg: 3.78
Boktipset förväntat betyg: 3.6
Betyg: 4

Handling

Emma bor i Arboga med sin man och två barn. Hon har äntligen lyckats träffa en snäll kille som hon har det bra tillsammans med och som utan betänkligheter tar sig an hennes barn från hennes tidigare förhållande. Men en kväll står en för henne okänd kvinna utanför hennes dörr och tragedin är ett faktum. Emma blir svårt misshandlad och hennes barn Max och Sara mördas. Emma vaknar upp till en polisutredning som hon inte förstår sig på och hon får inget förklarat för sig. Hon minns inte vad det är som hänt och ingen berättar något för henne trots hennes envetna frågor. Allmänheten undrar varför hon ser så oberörd ut då hon nyligen har mistat sina två små barn.

Recension

Jag tycker det är otroligt modigt av Emma att på det här sättet berätta så öppet om sina innersta tankar och funderingar. Och samtidigt får man en aning om hur svårt det har varit för både henne och alla hennes närstående under hela undersökningen och rättsprocessen. Både då det kommer till hur pressen porträtterade henne och hela fallet, men också hur hennes familj inte kunde tala öppet om vad som hänt så länge som förundersökningen var igång.

Jag tycker Emma verkar vara en otroligt stark kvinna. Det är beundransvärt hur hon kan ta sig vidare efter en så ofattbart hemsk händelse. Att mista sina barn måste vara det värsta som en människa kan utstå och att dessutom göra det på ett sådant ohyggligt våldsamt sätt är helt enkelt ofattbart.

Varför gråter inte Emma? är en ärlig, öppen, otroligt berörande, sorglig, skrämmande och läsvärd berättelse om en ohyggligt hemsk familjetragedi.

 

 

4 reaktioner på ”Markus Wennerholm, Emma Jangestig: Varför gråter inte Emma?

    • Jag förstår det. Jag funderade själv på det en del innan jag började lyssna. Och visst är den ofattbart obehaglig stundvis, men man slås ändå för det mesta av den värme och sammanhållning som Emmas familj visar, samt av hennes mod.

      Gilla

  1. En ohyggligt overklig hemsk händelse. Jag tycker Emma har varit modig att berätta om händelsen och hur hon kommit vidare i livet. Läste boken för några år sedan men kommer mycket väl ihåg hur boken berörde mig.

    Gilla

  2. Ping: Lästa December 2017 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s