M.R. Carey: Pojken på bron

E2290DFF-9D6C-423E-A992-538F0A7BA061.jpeg

Bokens titel: Pojken på bron
Författare: M.R. Carey
Originalets titel: The boy on the bridge
Översättare: Johanna Svartström
Förlag & år: Ordfront 2017
Antal sidor: 392
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.02
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 5

Handling

Det har gått tio år sedan det ofattbara hände och världen drabbades av en smitta som spred sig som en löpeld. Det som finns kvar där ute är de hungriga. I ett sista försök att hitta ett botemedel skickas en grupp forskare ut för att samla prover. Med sig har de ett team av militärer och en ung och intelligent autistisk pojke. De färdas i en specialtillverkad militärvagn som innehåller allt de behöver under resan, inklusive ett laboratorium. En dag stöter de på något de inte sett tidigare, en grupp barn som inte verkar vara varken hungriga eller mänskliga. Kan de vara vägen till ett botemedel?

Recension

Tack till Ordfront för recensionsex.

Jag har alltid varit lite fascinerad av alla slags överlevnadsstrategier och är kanske just därför så intresserad av just zombier och böcker om världens undergång. Och just dit i den kategorin passar den här boken. Jag älskade Flickan med gåvorna och tyckte att den här var ännu bättre. Otroligt spännande.

Vi får följa med en grupp som åker ut och ska rekognosera och samla prover. I gruppen ingår en autistisk pojke och en kvinnlig forskare som har ett nära förhållande till varandra och är i centrum av den här berättelsen.

Jag tyckte man kom karaktärerna lite närmare i den här boken och därför fick man en mera personlig syn på händelsernas utveckling. Det var spännande att få reda på lite mera om vad som lett upp till det som hände i Flickan med gåvorna. Spänningen finns med igenom hela boken och man får veta allt i samma takt som karaktärerna som vet lika lite som läsaren om vad som egentligen har hänt världen och hur det ser ut där ute.

Precis som den fristående prequeln till Flickan med gåvorna är Pojken på bron en otroligt spännande, välskriven och fantasifull roman. Jag hoppas (och tror) att det kommer en tredje del på den här serien.

 

Annonser

2 reaktioner på ”M.R. Carey: Pojken på bron

  1. Ping: Lästa December 2017 | Bina's Books

  2. Ping: Halvårs lässammanställning📚⭐️ | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s