Annika Arslan Waltersson: Med lysande i utsikter

37C5EEE8-D53B-42C9-93E1-E3583E299D40.jpeg

Bokens titel: Med lysande utsikter
Författare: Annika Arslan Waltersson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Annika Arslan Waltersson 2016
Antal sidor: 279
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.88
Boktipset förväntat betyg: 3.8
Betyg: 4

Handling

Gunilla har varit frånvarande från jobbet på grund av utbrändhet efter sin makes bortgång. Men nu är hon tillbaka på arbetsförmedlingen i Borås och kraven på prestation ökar varje dag. Marit som är ny på jobbet gör sitt bästa, men känner att en hel del nytänkande krävs för att få resultat. Speciellt de resultat hon hoppas på. Båda använder lite alternativa lösningar för att få de resultat de önskar. Jens är en arbetssökande som är pank och väldigt hungrig nu när hans besparingar tagit slut. Han kommer in på arbetsförmedlingen i precis rätt stund för att dra nytta av allt detta nytänkande.

Recension

Tack till Annika Arslan Waltersson för recensionsex 🙏🏼😃

Jag gillar verkligen sådana här romaner med en sådan trovärdig vardagsrealism. Dessutom är Med lysande utsikter oerhört välskriven och flyter på med en underhållande story. Innehållet är intressant och man önskar att det även i verkligheten fanns sådana eldsjälar på arbetskraftsförmedlingen som kunde trolla fram sådana jobb som behövs på de ställen de behövs som mest. Fast då kanske med lite mera lagliga metoder förstås.

Först tyckte jag lite illa om Gunilla, sedan lite synd om henne och slutligen gillade jag henne. Hon fick ju saker gjorda trots allt. Jens verkar ha drivet, men är inte alltid så lojal när det kommer till varorna han säljer. Och Marit vill framför allt alla väl, trots sitt lite kantiga sätt och det blir inte alltid helt rätt. Det var också lite svårt i början att se hur Marit skulle passa in i berättelsen som helhet, men allt klarnade ut sig mot slutet.

I boken kommer det också fram, på ett väldigt vackert sätt, hur vi ska vara försiktiga med att ha åsikter och förutfattade meningar om andras liv, klädstil och andra val. Vi vet aldrig vad som ligger bakom deras beslut eller val. Hur deras privata liv ser ut och vad de går igenom för tillfället.

Med lysande utsikter är en lite mörk, men vacker och läsvärd roman om viljan att göra det rätta och hjälpa andra oberoende av konsekvenserna.

 

En reaktion på ”Annika Arslan Waltersson: Med lysande i utsikter

  1. Ping: Lästa Januari 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s