Christer Wallgren:Vit lögn

6EC86EBA-458B-48CC-9E1F-1B9B37F99CD4

Bokens titel: Vit lögnh
Författare: Christer Wallgren
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Självutgiven
Antal sidor: 172
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.0
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 1

Handling

Per är polis och får till uppdrag att försäkra att ett viktigt utställningsobjekt från USA inte blir stulet då det är på sitt besök i Sverige. Det är många samlare som är intresserade av myntet ifråga och säkerheten är hög. Samtidigt som Per planerar och samlar information för att hjälpa honom i sitt uppdrag, smider John planer för att få myntet i sin ägo.

Recension

Tack till Christer för recensionsex.

Jag måste börja med att bedöma boken efter dess omslag. Jag får nämligen lite känslan av någon slags religiös skrift av omslaget, och jag tycker inte bilden passar speciellt bra med tanke på att det här är en deckare. Men jag ska inte låta omslaget förstöra min läsupplevelse och läser vidare.

Men sedan blev jag genast lite förvirrad då personliga pronomen i texten växlade från första person till tredje person utan förklaring. Detta skedde några gånger redan på första sidan. Att berättarrösten kunde växla mellan olika karaktärer inom samma kapitel gjorde det extra svårt att hänga med. Det saknades också en hel del punkter och jag tycker att språket i sin helhet skulle ha mått bra av en ordentlig genomgång och hela boken en noggrann redigering innan utgivning. Kanske något att tänka på innan funderingar på en nyutgivning eller en ny bok.

Men trots dessa grammatiska fel och en och annan onödig upprepning så är själva berättelsen riktigt spännande och slutet av boken är oväntad. Kanske är hela boken en aning utdragen och boken skulle ha kunnat förkortas till en novell med samma innehåll.

 

 

En reaktion på ”Christer Wallgren:Vit lögn

  1. Ping: Lästa Januari 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s