Andy Jones: Vi två

3EBF9259-7501-42EC-86D3-9A681A8372BE

Bokens titel: Vi två
Författare: Andy Jones
Originalets titel: The two of us
Översättare: Åsa Brolin
Förlag & år: Louise Bäckelin förlag 2016
Antal sidor: 303
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Maria Lyckow
GoodReads medelbetyg: 3.58
Boktipset förväntat betyg: 4.6
Betyg: 3

Handling

Fisher och Ivy har nyligen träffats och deras förhållande startades med passion. När de endast varit någon månad tillsammans inser de att de är gravida. Förhållandet känns helt rätt och det är inte ens en fråga om de ska fortsätta tillsammans, de är ju som ämnade för varandra. Men vad vet de egentligen om varandra efter en så kort tid? Känner de ens varandra och hur de fungerar i olika lägen? De får genast under det första året igenom en hel del förändringar och får snabbt inse att det är lätt att bli förälskad, mindre lätt att få det att fungera i längden och att klara av livets påfrestningar tillsammans.

Recension

Då jag började läsa den här tyckte jag ett bra tag in i boken att den var en aning grabbig. Berättarrösten som är en kille träffar en ursnygg brud som han bara måste ha och bla bla bla… tänkte jag. Men ganska snabbt får jag inse att den här romanen inte alls är så! Jag får ändra åsikt då den mitt i allt blir mycket mera djupsinnig och insiktsfull än så. Den blir helt underbar! Fortfarande från en killes synpunkt, men från en känslosam och trevlig sådan.

Men visst handlar den om stormande kärlek och passion. Om smått besatthet av varandra, men också om hur de här trovärdiga karaktärernas förhållande inte blir riktigt som de tänkt sig. Om hur det inte alltid går som man planerar och hur det kan sluta väl ändå. På något sätt, till slut.

Vi två är en härligt realistisk roman om kärlek och förhållanden. Den innehåller såväl förkrossande sorg såsom lycka och humor och är en underbart lättläst och underhållande roman.

 

En reaktion på ”Andy Jones: Vi två

  1. Ping: Lästa Januari 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s