E.P. Uggla: Första hösten – Blå gryning

63486F14-E672-45CB-84C4-F231858BC2CF

Bokens titel: Första hösten – Blå gryning
Författare: E.P. Uggla
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Visto förlag 2017
Antal sidor: 320
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.10
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4.5

Handling

Små blå blommor har börjat växa överallt och tagit över hela den övriga växtligheten. Många tycker att det är vackert men andra oroar sig för vad detta kan leda till och vad det är för slags blommor. Forskarna, däribland Lisen, försöker få reda på svar till de här frågorna. Men de är för sent ute, förändringen sker för snabbt. Hon jobbar mycket och har inte tid för sin yngre syster som hon är ansvarig för.

Recension

Tack till Emmelie för recensionsex.

Som jag nämnt tidigare, så gillar jag katastrof och överlevnads historier. Lite smått apokalyptiska berättelser och hur man överlever dem, typ zombier, virus, och nu även växter som tar över. Och redan från första sidan är jag fast, så otroligt spännande. Vilken fantasi och uppfinningsrikedom!

Det är inte så länge sedan jag läste både flickan med gåvorna och pojken på bron och den här svenska dystopin är absolut i klass med de internationellt bästsäljande böckerna i ungefär samma kategori. Välskriven, med både bra miljö ch karaktärsbeskrivningar.

Jag var också riktigt imponerad av hur väl nutida vetenskap var inblandat i handlingen, både genetik och teknik. Men också hur skrämmande det kan vara då vetenskapen blir fel, när det inte blir som man tänkt sig.
Tarmfloran har under senare tid varit under fokus av flera orsaker, bland annat hur vi kan äta rätt sorts diet för att gynna vår tarmflora och därmed må bättre och hindra sjukdomar från att få fart. Att det här även var med i boken var lite skojigt och väldigt tidsenligt.

Jag älskar anemoner, speciellt blåa sådana, men har nog fått en annan bild av dem efter den här boken. Vi får se hur jag reagerar när de börjar blomma nu i år. Bara de inte tar över hela trädgården!! 😱

Jag väntar med iver på fortsättningen som jag vet att är på gång (det stod det i författarens sluttext) och jag hoppas den kommer snart!

Första hösten – blå gryning är en dystopisk spänningsroman där man hela tiden har en krypande insikt om att allt kanske inte kommer att sluta så väl. Med ett pirrande obehag läser man ivrigt vidare I den här välskrivna och fantasifulla bok! Fantastiskt bra! 👏

 

 

3 reaktioner på ”E.P. Uggla: Första hösten – Blå gryning

  1. Ping: Lästa Januari 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s