Dennis Lehane: En äkta man

8126AA3C-E352-4258-9F0E-A3AC6FC44736.jpeg

Bokens titel: En äkta man
Författare: Dennis Lehane
Originalets titel: Dince we fell
Översättare: Johan Nilsson
Förlag & år: Bonnier Audio 2018
Antal sidor: 426
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
GoodReads medelbetyg: 3.64
Boktipset förväntat betyg: 3.7
Betyg: 3

Handling

Rachel Childs är en tevejournalist som nyligen har fått ett sammanbrott i direktsändning. Hon mår allt sämre och får återkommande panikattacker. Hon plågas av gångna händelser och sitter hemma då hon inte längre vågar gå ut på grund av sitt ostabila psykologiska tillstånd. Då hon en dag tvingas gå ut träffar hon av en slump Brian och blir hals över huvud förälskad. Men snart efter bröllopet börjar Brian bete sig konstigt, han är borta på långa resor och är i allmänhet underlig. Rachel är osäker på om det bara är hon själv som är paranoid, men en dag stöter hon på Brian på stan då han sagt att ska vara på en långresa och då bestämmer hon sig för att ta reda på vad det är som händer.

Recension

Jag har tidigare läst några böcker av Dennis Lehane och har tyckt väldigt mycket om dem. De är välskrivna och genomtänkta. Inga trådar blir kvar outredda, trots att det finns många sådana trådar. Ofta obehagliga och handlar inte sällan om många av människans värsta sidor. Den här tyckte jag var lite annorlunda än de tidigare böckerna jag läst, faktiskt ganska lik Kvinnan på tåget av Gillian Flynn. Och den är ju bra. Jag blir nog förvånad om inte den här också, som alla de ovannämnda böckerna, blir film vid något skede.

Jag har börjat inse att jag är ganska förtjust i finurliga psykologiska thrillers. Och det här är en sådan. En riktig mardröm för Rachel från början till slut. Så otroligt komplicerad och så många hemska vändningar som håller ett högt tempo och man är på helspänn genom hela boken. Och kanske är det just att det blir lite väl mycket av allt som drar ner på mitt betyg i det här fallet. Det kändes lite överdrivet och inte helt trovärdigt. Men den är faktiskt riktigt spännande trots det!

 

En reaktion till “Dennis Lehane: En äkta man

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s