Josephine Almanakis: Det man inte vet har man ingen aning om

6D314A26-14CC-45FD-B57C-5828887F9B95.jpeg

Bokens titel: Det man inte vet har man ingen aning om
Författare: Josephine Almanakis
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Acrocon förlag 2017
Antal sidor: 416
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Matias Holm
GoodReads medelbetyg: 3.67
Boktipset förväntat betyg: 3.3
Betyg: 4

Handling

Ben och Emma träffas en kväll och det uppstår genast en gnista mellan dem. Men nästa dag ska Emma iväg på semester. Dagen efter deras träff vaknar Ben och inser att han har tappat bort en blindklocka, den grej som är det mest värdefulla för han bästa vän. Dessutom har han slarvat bort telefonnumret som Emma skrev åt honom kvällen innan. Emma hade nämligen kanske kunnat hjälpa honom att hitta klockan och den insikten blir starten på en resa på jakt efter Emma i Spanien dit hon åkte på semester.

Recension

Det här är en en reseskildring med oväntade vändningar och överraskande story. En riktigt skojig bok om vänskap, lojalitet och kärlek.

Karaktärerna är välskrivna, även om vissa av dem (medvetet) är lite jobbiga. Men där kommer vänskapen och lojaliteten in i berättelsen. Hur illa George än beter sig så stannar Ben vid hans sida och han tvingas välja mellan vänskapen och kärleken.

Jag gillar också själva resan i boken där man får följa med på en cykeltur längs med Caminon i Spanien. Fina miljöer och den härligt gula pärmen piggar upp så här i vintermörkret.

Jag var faktiskt väldigt och glatt överraskad då jag förstod att Josephine Almanakis har gett ut boken på egen hand. Den känns verkligen genomarbetad, väl editerad och ingenting tydde på att ett förlag inte hade hjälpt till i processen. Precis lika bra standard på den här boken som på böcker utgivna med hjälp av förlag faktiskt. En otroligt bra egenutgiven debutroman helt enkelt!

Det du inte vet har du ingen aning om är en underhållande, annorlunda och fartfylld roman som är lättläst, kul och lättsam.

 

 

En reaktion på ”Josephine Almanakis: Det man inte vet har man ingen aning om

  1. Ping: Lästa Februari 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s