Jenny Jacobson: Närmare än du tror

D5C48DE3-960B-4D28-BE39-E63B76958A3B

Bokens titel: Närmare än du tror
Författare: Jenny Jacobsson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Sol 2018
Antal sidor: 283
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: 4.0
Betyg: 4

Handling

Isa har nyligen blivit dumpad av sambon och börjar få panik få hon tappat så många år på honom som inte ville ha några fler barn. Nu är Isa 35 år gammal och inser att hon ju verkligen vill ha barn, om det så ska ske på egen hand. Hon ångrar de år hon offrat på någon som i slutändan ändå valde att lämna henne för någon annan. Då hon en dag hittar en smickrande post-it på sin bil vaknar hoppet om att hon kanske har en hemlig beundrare. Kanske är det någon som kan bli mer än en beundrare. Hon blir nyfiken, men då lapparna blir mera hotfulla och hittas på oväntade platser blir hon rädd. Det verkar som om hon har en stalker istället för en beundrare. Men under en semester på Gotland träffar hon äntligen en kille som kanske kan bli mer än ett kortvarigt förhållande.

Recension

Tack till Bokförlaget Sol för recensionsex.

Det här är en chicklit bok som samtidigt är en spänningsroman. I början verkar allting väldigt rosigt och mysigt, men storyn ändrar snabbt karaktär och blir riktigt läskig. Stackars Isa hoppas så innerligt att få träffa någon att hon verkar missa alla varningssignaler. Drömmen om ett barn gör saker inte lättare. Det är lätt att leva sig in i Isas önskan om kärlek och barn.

Jag gillade Närmare än du tror. Det var lätt att komma in i boken och den är både underhållande och spännande. Det som jag speciellt uppskattade var att den var så annorlunda än de andra spänningsromanerna, den står ut ur mängden. Men jag tror kanske att den ändå mest är uppskattad av tjejer då den på något sätt ändå mest passar in i någon slags chicklit (tjej litteratur) kategori.

En reaktion på ”Jenny Jacobson: Närmare än du tror

  1. Ping: Lästa Februari 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s