Emma Fäldt: Gå härifrån

8CE31007-1E5A-4C9D-80C5-0F90BF8AB6A7

Bokens titel: Gå härifrån
Författare: Emma Fäldt
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Cuervo Publishing 2017
Antal sidor: 174
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3

Handling

Nora är 17-år och på gränsen till vuxenlivet. Hon känner sig inte ännu som en vuxen kvinna, men hon får den oönskade uppmärksamheten som om hon redan var det. Det gör henne förlägen och hon vet inte hur hon ska hantera den. Samtidigt har hennes familj splittrats och de nyligen gått ur en religiös sekt. Hon reser till sin pappa i Rom i hopp om att få en nystart och försöker på så sätt komma bort från det destruktiva förhållandet hon har haft hemma i Sverige. Men pappan har en ny familj och saknaden efter ett eget hem och något bekant får henne att återvända till sekten hennes familj lämnade flera år tidigare. Allt blir ändå inte som hon minns det och det är inte så tryggt som hon hade hoppats på.

Recension

Tack till Emma för recensionsex.

I dessa #metoo tider är det här en tidsenlig bok om opassande uppmärksamhet av gamla gubbar till alltför unga kvinnor. Och om hur unga kvinnor utsätts för oönskad uppmärksamhet från flera håll och om de sexuella kränkningar många kvinnor får utstå. Speciellt då de är i en sårbar ålder och utan någon stöttande och stark vuxen i sina liv.

Gå härifrån är en roman för unga vuxna om att bli självständig, samtidigt som man längtar efter en samhörighet. Om att hitta sin egen väg och sin egen grej och att våga leva som man själv vill utan att påverkas av andras gömda agendor och önskemål. Och om hur känslig man kan vara för yttre påverkan i den åldern.

Jag tycker den är tankeväckande och tar upp ett ämne som är relevant och viktigt.

 

2 kommentarer på “Emma Fäldt: Gå härifrån

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s