Ida Axelsson: Svart skugga

F6728B0D-D0D9-4626-812F-83EE3FE1B3B6.jpeg

Bokens titel: Svart skugga
Författare: Ida Axelsson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Harper Collins Nordic 2018
Antal sidor: 304
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Gunilla Leining
GoodReads medelbetyg: 3.59
Boktipset förväntat betyg: 3.4
Betyg: 3

Handling

Linn Wide har nyligen flyttat till Helsingborg från Stockholm och är tvungen att så här till början bevisa vad hon går för. Då hon anländer till sin första utredning så visar det sig att det är hennes barndomsvän Damir som har gjort upptäckten av den hängda kvinnan. Han är numera hemlös och har även på andra sätt halkat snett i livet. Den döda kvinnan är den kända och folkkära lokalkändisen Katarina Johansson. Linn inser att fallet inte kommer att bli så lätt som hon hoppats. Samtidigt väcks en del gamla minnen till liv i och med hennes träff med Damir och då det visar sig att även den döda kvinnan har kopplingar till Linns eget förflutna.

Recension

Jag gillar Gunilla Leining som uppläsare har jag börjat märka. Tummarna upp för henne! 😊👍

Det här är del 1 i serien om kriminalinspektör Linn Wide. Jag fick den andra delen som recensionsex och tänkte att jag skulle lyssna på den här första delen innan jag läser den. Även om det ofta går att läsa sådana delar som fristående böcker så tycker jag ändå att det är roligast att läsa dem i ordning för att lära känna karaktärerna på bästa sätt.

Och i den här boken gillar jag karaktärsbeskrivningarna, även om jag kan tycka att huvudkaraktären Linn Wide är lite väl försiktig och blek. Hon verkar ha en brokig bakgrund och jag tror att man får veta mera om henne allteftersom och då kanske hon blir lite mera intressant. Men både hon och de andra karaktärerna känns verkliga och är således trovärdiga. Omgivningarna, som är i Helsingborg som jag tyvärr inte känner till, ger en bild av en småstad och vad jag kan bedöma är de välformulerade då man ändå får en bra bild av det.

Svart skugga är en välskriven deckare som har några spännande tvists som man inte är helt beredd på. Spännande och en bra start på en serie tycker jag. Nu ska jag fortsätta med nästa del: Dolda spår där jag hoppas lära känna karaktärerna ännu mera.

2 reaktioner på ”Ida Axelsson: Svart skugga

  1. Ping: Lästa Februari 2018 | Bina's Books

  2. Ping: Ida Axelsson: Dolda spår | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s