Ida Jessen: En ny tid

D3F38C51-789A-4CB9-A8BA-5856C434DA4D.jpeg

Bokens titel: En ny tid
Författare: Ida Jessen
Originalets titel: En ny tid
Översättare: Ninni Holmqvist
Förlag & år: Historiska Media 2018
Antal sidor: 220
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: My Holmsten
GoodReads medelbetyg: 3.78
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3

Handling

Året är 1904 och Lilly Høy ska precis börja sin första lärartjänst i Thyregod i Jylland. Hon påbörjar en dagbok, men hinner aldrig skriva mer än några rader. Tills hon tar fram den igen tjugo år senare då hennes man ligger för döden. Vi lär känna Lilly och får följa hennes liv. Hon har varit en pliktskyldig maka och först efter sin makes död lär hon känna sig själv pånytt och inser att hon behöver bli den hon var tjugo år sedan.

Recension

En ny tid är del 1 i Bagge serien.

Jag var nyfiken på den här boken för jag gillar historiska romaner och för att Ida Jessen har hyllats som en av Danmarks stora författare. Och inte minst för att den fått så fina recensioner av andra bloggare. En ny tid är en historisk roman som porträtterar en kvinna och handlar om kvinnors värde och liv i början av 1900-talet. Och bara det låter ju väldigt bra!

Men även om jag faktiskt också gillade den lite grann på grund av temat, så var den ändå tyvärr inte riktigt i min smak. Jag fastnade helt enkelt inte. Språket var otvivelaktigt vackert och tidsenligt. Men jag hade svårt att komma in i romanen, lite svårt att hänga med och lära känna karaktärerna. Som någon annan recensent nämnde så är den verkligen en lågmäld roman och det var kanske det som hindrade mitt djupare engagemang.

Jag är faktiskt väldigt besviken över att jag inte fastnade för den, då den ju faktiskt innehåller mycket som är både läsvärt och intressant.

 

En reaktion till “Ida Jessen: En ny tid

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s