Rose Tillberg Mattson: Hotelldirektören

DE2E9DE2-469D-4610-8252-69FE70FC7753

Bokens titel: Hotelldirektören
Författare: Rose Tillberg Mattson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Visto förlag 2017
Antal sidor: 340
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: 5.0
Betyg: 3

Handling

Bebe är en ung nybliven änka och hon har med pengarna från sin mans åkeriföretag köpt ett hotell i pappersbrukssamhället i Hallstavik. Hon har två anställda flickor och en nyanställd, något speciellt, kock. Med en uppväxt som barnhemsbarn har Bebe fått genomgå många motgångar och hon är fast besluten att bevisa för byborna vad hon går för. Att vara kvinna och hotelldirektör på 60-talet i Sverige är också en utmaning i sig. Men allt går inte helt enligt plan och hon får lösa många oväntade problem på vägen.

Recension

Tack till Rose och Visto förlag för recensionsex.

Jag tyckte verkligen om vinklingen av den arbetande och ensamstående kvinnan på 60-talet, som inte bara nöjer sig med att leva lugnt efter sin makes död, utan tar saker i egna händer och gör som hon vill trots omgivningens tankar. Jag hade faktiskt gärna läst vidare lite mera om just det temat och hennes hanterande av problemen som uppstod.

Bebe var som karaktär lite blandad, jag hade tidvis lite svårt att gilla henne då hon hade drag av själviskhet som var svårt att bortse. Trots att jag samtidigt beundrade hennes envishet och mod. Lisen däremot verkar vara en genuint trevlig och sympatisk person. Men båda två är underhållande och skojiga att läsa om och de utgjorde ett bra team på hotellet (även om stackars Lisen verkade bära det största lasset).

Tyvärr var texten inte helt genomarbetad och ganska många skrivfel förekom, men jag försökte strunta i dem då jag tyckte om den här berättelsen. Även om jag av någon anledning var inställd på en mera realistisk historisk roman, och var överraskad då den vände till en slags spänningsroman ungefär halvvägs igenom. Jag kanske hellre skulle ha sett att berättelsen hade hållit sig till det mera traditionella slaget, det blev en aning rörigt och overkligt med den nya vändningen.

Hotelldirektören är en spännande och intressant roman med minst sagt oväntade vändningar och en underliggande svart tragikomisk humor. Jag skulle gärna läsa vidare om Bebe och Lisen och deras liv och äventyr.

En reaktion på ”Rose Tillberg Mattson: Hotelldirektören

  1. Ping: Lästa Mars 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s