Mia Ahl: Chokladägget

7BB89D2C-8937-489E-9DBD-ACCD474CD07D.jpeg

Bokens titel: Chokladägget
Författare: Mia Ahl
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Word Audio Publishing International 2018
Antal sidor: 4 timmar 11 min
Finns hos: Bokus, Adlibris, Storytel
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Janna Eriksson
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3

Handling

Chokladägget är uppföljaren till Skumtomten som kom ut precis innan jul. Den gången fick Jessica en strippande jultomte som julklapp av sina väninnor. Nu får vi bekanta oss närmare med Sofia, tjejen som var bakom hela idén om den gåvan. Deras vän Jenny fyller 40 och, tvärtemot Jennys mans önskan, vill tjejerna ordna en överraskningsfest för henne. Jennys man Magnus säger att han inte firar födelsedagar och närmare bestämt verkar han inte heller uppskatta sin fru Jenny speciellt mycket om man ser till hans beteende mot henne. Jenny har också insett detta och tänker att hon själv får ordna något minnesvärt för sin födelsedag om något alls ska bli av. Hon anmäler sig till en chokladkurs och träffar där kursledaren Emil.

Recension

Tack till Word Audio Publishing International för recensionsex.

Innan julen, under alla julförberedelserna, lyssnade jag på den förra boken av Mia Ahl som har titeln Skumtomten. Och jag tyckte den var underbart lättsam och skojig att lyssna på emedan man gjorde annat inför julen. Nu finns uppföljaren Chokladägget precis i tid för påskförberedelserna.
Dessutom var det extra skojigt att det faktiskt handlar om de här året, den 16 mars är ju en fredag på riktigt. Jag gillar verkligen de här temaböckerna som passar så bra in i den stundens känsla. Dessutom är det harmlösa dramat som utgör händelserna i romanen väldigt underhållande utan att vara alltför känslomässigt upprörande.

Och Chokladägget är precis lika underbart lättsam, varm och glad som sin föregångare. Dessutom är det centrala temat mumsig choklad.

 

En reaktion på ”Mia Ahl: Chokladägget

  1. Ping: Lästa Mars 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s