Aliya Dahlgren: Hjärtat fullt utav dig

2FD06925-88D3-46AD-A24E-1130E9F77FBB.jpeg

Bokens titel: Hjärtat fullt utav dig
Författare: Aliya Dahlgren
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Visto förlag 2017
Antal sidor: 259
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: 4.5
Betyg: 4

Handling

Martina är en ung tjej som bor på en gård i Gotland då hon efter en kort förälskelse gör ett dåligt beslut och blir gravid med en gift man. Hennes föräldrar är förstående men det besluts ändå att det bästa för dem alla är att Martina åker iväg för att undvika skvaller och elakheter. Hon flyttar in med sin dotter Birgitta som inneboende hos tant Signe i Stockholm och det är början till en livslång vänskap som även fortsätter till generationer efter. Även Signe bär på en hemlighet och några veckor varje sommar åker hon iväg på en resa som hon inte vill berätta lera om. Birgitta får en fin barndom med de två kvinnorna och då hon föder sin dotter Laura får hon stöd av dem. Birgitta har även turen att få uppleva kärleken igen då hon möter Omar och deras stormande kärlek leder till ytterligare ett barn, Astrid.

Recension

Tack till Aliya Dahlgren för recensionsex.

Hjärtat fullt utav dig är otroligt fin debutroman och jag blev riktigt betagen av den här familjeromanen som handlar om tre generationer av kvinnor och deras liv. Det är en underbart vardaglig berättelse om deras liv, uppväxt, vardag och bekymmer. Karaktärerna och omgivningarna är välskrivna och berättelsen flyter på i ett bra tempo. Man kom genast in i boken och den håller en i sitt grepp hela vägen igenom. Man är lika engagerad i varenda en av de olika kvinnornas livsöden.

Romanen växlar mellan både tider och berättarröster. Men trots de många karaktärerna blir det aldrig svårt att hålla koll på dem och romanen är så skickligt skriven så att man i varje kapitel verkligen kommer in i rätt stämning med hjälp av texten. Det är väldigt tydligt hela tiden vems berättelse man för tillfället läser.

Det här är verkligen en bok om kvinnors styrka att klara av vad som helst. Kvinnornas livsöde och historia, med den kärlek, vänskap och gemenskap som ger dem styrka att tillsammans klara av allt det som livet slänger i dras väg. Både de äldre kvinnornas mödor och de yngre flickornas fnitteranfall är så trovärdigt skrivna att man riktigt känner av känslan i kroppen.

Med en underbart vacker pärm, en genomtänkt text och en fängslande handling blir den här boken till en riktigt fin läsupplevelse. Jag kan varmt rekommendera den! 💖

 

 

2 reaktioner på ”Aliya Dahlgren: Hjärtat fullt utav dig

  1. Ping: Lästa April 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s