Ray Celestin: Mafioso

8720A0D3-CE32-475E-BF3C-3DFAE90D1D9A.jpeg

Bokens titel: Mafioso
Författare: Ray Celestin
Originalets titel: Dead mans blues
Översättare: Hanna Williamsson
Förlag & år: Southside Stories 2017
Antal sidor: 537
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Dito, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 4.15
Boktipset förväntat betyg: 3.7
Betyg: 4/5

Handling

Det är sent 20-tal i Chicago och mitt i högsommarvärmen inleds tre utredningar. Privatdetektiverna Ida Davies och Michael Talbot anlitas för att leta reda på en ung arvtagerska som är försvunnen. Kriminalpressfotografen Jacob Russo jobbar på ett fall där en man mördats och något på mordplatsen får honom att besluta sig för att ta reda på vem mördaren är. Samtidigt blir stadens maktmän och elit förgiftade på ett hotell där de har haft möte. Ingen verkar veta vem som var målet för förgiftningen och självaste Al Capone skickar en egen utredare för att luska reda på vad som är i görningen. De tre utredningarna korsar varandra på mer än ett sätt och så småningom löses det komplicerade fallet upp. Men i en stad av våld, maktkamper och utbredd korruption är det inte det lättaste att finna de skyldiga.

Recension

Tack till Southside Stories för recensionsex.

Jag har tidigare läst Yxmannen av Ray Celestin och den tyckte jag var väldigt bra. Och precis som den är den här en väl uppbyggd berättelse som håller en i sitt grepp hela vägen igenom. Precis som i hans tidigare bok är det ganska många karaktärer att hålla reda på, men den här gången var jag mera förberedd på det. Vi får träffa några tidigare bekanta, privatdetektiverna Ida och Mikael fortsätter sina utredningar i den här boken och även Idas vän Louis dyker upp.

Intressant att läsa om både Al Capone och Louis Armstrong. Flera gånger pausade jag i läsandet för att googla mig till vad som verkligen stämde och vad som var författarens friheter för att skriva en bra story. Även Charlie Chaplin figurerar i den här romanen som är full av överraskningar. Och jag gillar verkligen hur Ray Celestin fångar en känsla av 20-talets Jazz och maffiavärld.

Mafioso är en fartfyllt och spännande toman med inslag av kända personer. Den är helt klart läsvärd!

 

2 reaktioner på ”Ray Celestin: Mafioso

  1. Ping: Lästa Maj 2018 | Bina's Books

  2. Ping: Vårens böcker 2019 ❤️📚😍 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s