Efterlyser tips på trädgårdsböcker! 📚🌷🌻☘️

1087061C-A25E-47D5-B983-EEDFC4FAB082

Nu på våren så får mitt stora bokintresse dela sin tid med trädgården. Men jag är total nybörjare med blommor och odlingar och därför undrar jag nu om ni har några favorit trädgårdsböcker? Tips på böcker om både blommor och matodling.

Jag har redan planterat en del höstlökar och de blommorna har börjat titta upp. Den glädjen alltså!! 🌷

Så har vi även lagt vitlök (på hösten) och senaste helgen satte vi i potatisen. Planen är att plantera blommor för att locka bin, men även ha en hel köksträdgård med ätbara plantor  och så ett växthus med tomater och annat. Så har vi en del bärbuskar, rabarber mm på gården.

Men jag skulle gärna läsa mera om trädgårdsskötsel, tips om växter. Hur man delar dem. När man beskär bärbuskar och träd. Gödsel. Tips och trix helt enkelt. Vad man kan odla i växthuset  hur växthuset ska skötas. Hur sköter man gräsmattan.

Så snälla! Om ni har tips på någon bra bok jag kan läsa så kommentera gärna nedan 📚😊👍🌷☘️🍃🌱🍀🌹 Eller kanske skriva några bra tips på någon bra blogg?

Ps. Jag tar såklart även gärna emot recensionsex av trädgårds- och växtböcker 🤗🙏🏼❤️

En reaktion på ”Efterlyser tips på trädgårdsböcker! 📚🌷🌻☘️

  1. Jag har i år äntligen tagit tag i pallkrageodling, som jag läst på om under många år nu, men inte kommit till skott. Jag gillar böckerna Rätt ur jorden, Odla i pallkrage och Kål och krasse. Kål och krasse: den nya köksträdgården. Det finns ju mängder med trädgårdsböcker, jag har en hel del som jord, gödsel och självhushållning, men de här tre tycker jag är tillräckliga. Kål och krasse är särskilt inspirerande, eftersom den handlar om att ha en potager, med både ätliga växter och blommor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s