Hanna Landahl: Under två timmar

91A80290-3B64-41ED-8847-AA4F8E4B3BE5.jpeg

Bokens titel: Under två timmar
Författare: Hanna Landahl
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Polaris 2018
Antal sidor: 281
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.67
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 4/5

Handling

Staffan är nästan fyrtio och har börjat känna sig lite otillräcklig. Han är kvar på samma jobb som han tog som en tillfällig läsning efter universitet. Han är gift med Anna, som han älskar, men inte riktigt kan förstå vad hon ser i honom. De bor med sina två barn i en villa i Göteborg och lever ett ganska vanligt liv. Men något gnager i Staffan. Han känner att han borde förändra sig. Förändra sig till en sådan där person som bara bestämmer sig för något och sedan får det gjort. Han blir provocerad av yngre män som är vältränade och framgångsrika. Han önskar att han också var det. Till slut anmäler han sig till Göteborgsvarvet trots att han knappt sprungit ett steg sedan gymnasiet. Dessutom ska han klara av det under två timmar!

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Det kändes uppfriskande att huvudkaraktären i den här relationsromanen var en man. Och man känner verkligen sympatier för stackars Staffan som försöker komma igång med löpträningen. Jag hejar på honom helhjärtat. Jag har själv gjort det där en gång några år sedan. Faktiskt ungefär i samma ålder som han. Och med envishet lyckades jag till slut nå mitt mål. Jag hoppas hela boken igenom så innerligt att han också ska göra det! Jag ska inte avslöja desto mera utan ni får läsa boken för att se hur det går.

Det finns ett fint budskap i den här boken. Om hur man inte ska jämföra sig själv och sitt liv med andra utan försöka se det positiva och bara se sin egen utveckling oberoende av andra. Status är slutligen ganska oviktigt!

Under två timmar var en trevlig överraskning och jag tyckte väldigt mycket om den! En varm och hjärtlig relationsroman och smått humoristisk feelgoodromanom om det vardagsliv de flesta av oss försöker få att gå ihop. Om hur man kanske inte alltid inte inser att man duger och att det man har är bra nog. Mer än bra nog!

Jag kan varmt rekommendera den!

2 kommentarer på “Hanna Landahl: Under två timmar

Lämna en kommentar