A J Finn: Kvinnan i fönstret

50DCD2D0-7DD0-4BAE-96B5-9B7832A17333.jpeg

Bokens titel: Kvinnan i fönstret
Författare: A J Finn
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Albert Bonniers förlag 2018
Antal sidor: 454
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Angela Kovács
GoodReads medelbetyg: 4.01
Boktipset förväntat betyg: 3.9
Betyg: 4

Handling

Anna Fox lever isolerad och ensam i sin lägenhet i New York. Hon håller endast kontakt med omvärlden via sin dator. Och vi sin kamera med ett teleobjektiv, som tillåter henne att spionera på grannarna. Då familjen Russel flyttar in i huset på andra sidan parken, så blir hon smått besatt av att följa med deras liv. Familjen består av en mamma, pappa och en tonårig son och de verkar på ytan vara den perfekta familjen. Men en kväll efter några glas vin för mycket vittnar Anna något som hon inte borde ha sett. Har hon inbillat sig allt eller hände det verkligen? Och vad var det då egentligen som hände?

Recension

Nu har jag då läst ytterligare en bok av de som är nominerade till Årets bok. Och den var riktigt bra! Jag kan förstå nomineringen. Men jag märker att det här är en sådan där bok som det är supersvårt att blogga om för man vill inte avslöja alltför mycket om handlingen. Överraskningen är ju en del av upplevelsen. Därför blir alltså det här inlägget inte så jätte långt.

Det här var en riktigt spännande psykologisk thriller. Med depression och mental ohälsa som ett centralt tema, bygger författaren upp stämningen och spänningen i den här romanen i en jämn takt och i slutet blir det ruskigt spännande. De oväntade vändningarna och den välskrivna texten gör den behaglig att läsa. Även karaktärerna är genomtänkta och trovärdiga.

Jag brukar ju egentligen inte vara så förtjust i att se filmer av böcker jag gillat, då de ofta inte lever upp till förväntningarna. Och en filmatisering är redan på gång av den här boken och då kanske jag ändå ska se den här! Jag tror den fungerar väldigt bra som film. Läskigt blir det!

En reaktion på ”A J Finn: Kvinnan i fönstret

  1. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s