Birgitta Bergin: Holländarn

5C860870-B53D-4E53-84F9-E79257CD68D7.jpeg

Bokens titel: Holländarn
Författare: Birgitta Bergin
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokfabriken 2018
Antal sidor: 283
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.71
Boktipset förväntat betyg: 4.2
Betyg: 5

Handling

Då Karins pappa dör kommer gamla hemligheter fram och hela hennes tillvaro rasar samman. Då hon börjar gå på terapi och jobba med sig själv börjar hon komma ihåg händelser från sin barndom som helt och hållet har förträngt. Hon börjar pussla ihop sina minnen och förstår nu bättre vad som ligger bakom hennes kärlekslösa barndom. Nu vill hon ta reda på vem som hennes pappa egentligen var.
Samtidigt får vi följa Karins föräldrars historia och det hela går ända tillbaka till andra världskrigets fasor. Vad hände under hennes uppväxt i Halmstad som fick hennes pappa att lämna familjen?

Recension

Tack till Bokfabriken för recensionsex. Det är fascinerande att den här baserar sig på en sann historia och vilken känslosam och osannolik historia det är! Jag kan inte hjälpa än att känna starka sympatier för den person som Karins karaktär baserar på, vilken chock att som vuxen få reda på en sådan hemlighet.

Boken är skriven i tre olika tider, nutid där huvudkaraktären är dottern, och två olika dåtider med vardera föräldern som berättarröst. På grund av hemligheter, skuld och svek blir familjens tillvaro kylig och tvär. Och visst har väl alla familjer sina egenheter och hemligheter, men det här är något alldeles speciellt. Språket i romanen är genomtänkt, smidigt och ett nöje att läsa. Speciellt de vardagliga problemen och det vanliga livet är pricksäkert skildrat.

Vilken bok! Man slängs omedelbart, redan från första sidan, in i en otrolig familjeberättelse och är helt fast. Man blir genast känslomässigt involverad och engagerad i familjens historia. En definitiv sidvändare som är helt omöjlig att lägga ifrån sig. Jag läser hela boken med en fasansfull fart för att få reda på alla hemligheterna. Och det var något i både berättelsen och skrivtekniken som jag verkligen gillade.

Holländarn är en väldigt bra bok som jag varmt kan rekommendera!

2 reaktioner på ”Birgitta Bergin: Holländarn

  1. Ping: Halvårs lässammanställning📚⭐️ | Bina's Books

  2. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s