Stina Jackson: Silvervägen

A6F14852-D781-44EC-B4C8-717294533EB8.jpeg

Bokens titel: Silvervägen
Författare: Stina Jackson
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Albert Bonniers Förlag 2018
Antal sidor: 295
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.9
Boktipset förväntat betyg: 3.7
Betyg: 3.5

Handling

Lelles sjuttonåriga dotter försvann tre år sedan och ända sedan den dagen kör han av och an, och in på varenda en liten avstickare längs den så kallade Silvervägen som går mellan Skellefteå, via Arjeplog och Arvidsjaur, och den norska gränsen. Han vägrar ge upp. Han ska hitta sin dotter oberoende vad alla andra i det lilla samhället säger och tror. Då en ny flicka försvinner knyts Lelles och den nyinflyttade tonåringen Mejas öden ihop. Meja är lika gammal som Lelles dotter var då hon försvann…

Recension

Tack till Albert Bonniers Förlag för recensionsex. En till spänningsroman som är svår att skriva om utan att avslöja för mycket av handlingen, men jag ska ändå göra ett försök att beskriva den så gott jag kan.

Silvervägen är en bok som börjar lite smygande, i ett lugnt tempo som passar de vida vyerna i Norrland där den utspelar sig. Texten präglas av en slags lugn melankoli uppblandat med sorg och hopp. Känslan av en pappas hopp om att finna sin dotter är gripbar och smärtsam. Omgivningarna och karaktärerna är välskrivna och genomtänkta.

Det här är en spänningsroman där tempot blir snabbare allteftersom och i slutet av boken är den oerhört spännande. En riktig rysare med ett oväntat slut. Och en väldigt imponerande debutroman.

3 reaktioner på ”Stina Jackson: Silvervägen

  1. Jag tyckte mycket om det smygande obehaget som finns genom hela berättelsen, det är skitigt och sjukdom och allmänt undergångsaktigt. Skogen som tränger sig på gör det svårandat.

    Gilla

  2. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s