Erik Lewin: Hämndens pris

98CA85FA-43AB-4F7D-99B2-0785F039BFBA.jpeg

Bokens titel: Hämndens pris
Författare: Erik Lewin
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget NoNa 2018
Antal sidor: 367
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.5
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4

Handling

En idyllisk familjeutflykt till lekparken förvandlas på ett fasansfullt ögonblick till ett blodigt inferno. Familjen hamnar mitt i en uppgörelse mellan två rivaliserande kriminella gäng. Pappan i familjen, Isaac Langer, är en före detta yrkesmilitär, men kan trots detta inte ändra på tragedin som utspelar sig rakt framför honom. Isaac tar saken i egna händer då han känner att polisen inte hör sitt jobb och det är början på en hämndaktion mot de kriminella gängen.

Recension

Tack till Bokförlaget NoNa för recensionsex.

Det här var egentligen en bok som jag full av fördomar tänkte att troligen är väldigt grabbig. Ärligt talat tror jag inte att jag hade plockat upp den här i bokhandeln. Men tvi fick jag! Tack till Bokförlaget NoNa för att introducera mig till en fin läsupplevelse som jag annars hade missat!
Visst är den tuff och hård för handlingen kräver liksom det, men den är definitivt inte grabbig. Den är välskriven med både läskig handling, osäkerhet hos karaktärerna och känslor som diskuteras. Boken var helt annorlunda än jag förväntade mig.

Hämndens pris är en minst sagt fartfylld spänningsroman. Fullt av snabba och oväntade vändningar. Och jag tycker faktiskt att den är trovärdig trots att man ibland inte vill tro att sådant våld kan förekomma.

Men den innehåller också många ämnen som leder till djupare funderingar. När har man rätt att ta lagen rätt i egen hand. Är man då alls bättre än de kriminella som bryter lagen? Är det ett tryggt samhälle som har många så kallade medborgargarden? Vem säger då vad som är tillåtet och inte? Om folket inte längre tror på rättstaten, var hamnar vi då? Det finns väl exempel på sådana våldsamma områden, såsom favelorna i Rio de Janeiro där polisen knappt går in utan invånarna och drogkartellerna har sin egen lag. Det ger väl en väldigt ostabil och opålitlig säkerhet som närsomhelst kan vända.

Det är en läskig tanke att dagens gängkrig skulle gå så över styr som i den här boken. En slags utopi om hur illa det kan gå om inte polisen får ordning på de gäng som redan nu härjar fritt.

Intressant spännande och underhållande. En bladvändare. Sidorna bara flyger iväg.

Annonser

En reaktion på ”Erik Lewin: Hämndens pris

  1. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s