Jenny Colgan: Sommar på den lilla ön i havet

A219D7A6-48AD-4A72-96EC-465E79180201

Bokens titel: Sommar på den lilla ön i havet
Författare: Jenny Colgan
Originalets titel: The summer seaside kitchen
Översättare: Birgitta Karlström
Förlag & år: Massolit 2018
Antal sidor: 399
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Ljudbok
Uppläsare: Kerstin Andersson
GoodReads medelbetyg: 3.95
Boktipset förväntat betyg: 3.6
Betyg: 3

Handling

Flora som växte upp på en liten ödslig skotsk ö ångrar sig inte att hon flyttade till London och fokuserade på karriären som jurist. Här fick hon utvecklas som hon önskade utan de förväntningar och fördomar som mötte henne på Mure där alla känner varandra. Och där ingen någonsin glömmer det förflutna. Hon har inte haft något behov av att åka tillbaka, tills en viktig klient på deras byrå vill ge henne uppdraget just på grund av att hon är hemma från ön och hon tvingas åka tillbaka. Plötsligt finner hon sig åter i sitt barndomshem tillsammans med sina bröder och tar hand om både dem och sin åldrande pappa. Samtidigt får hon kämpa mot öbornas fördomar och minnen om henne. Samma öbor som numera tycker att hon tror sig vara förnämare än de då hon flyttat till storstan, vilket inte gör returen lättare för Flora. Hon försöker göra det bästa av situationen, dammar av sina gamla matlagningskunskaper som hon lärt sig av sin mamma och försöker vinna öbornas förtroende igen. Men är det egentligen de andra hon behöver sluta fred med?

Recension

Jag har tidigare läst Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden och Den lilla bokhandeln runt hörnet. Och alla är de lättsamma, lättlästa underhållande böcker som lämnar läsaren på ett gott humör. Precis som en riktig feelgoodroman ska göra.

Den här boken är den första i en ny serie som heter Den lilla ön i havet. Och det är en mysig start på en serie som jag gärna läser vidare på. Den är lättsam och glad, med småproblem på vägen för huvudkaraktären Flora, som är lätt att ha sympati för.

Precis som i tidigare böcker så har matlagningen en central roll i den här boken, nästan som en slags terapi för karaktärerna. Och man blir riktigt sugen på de godsaker som tillagas. Precis som man blir sugen på att åka till en skotsk ö för att uppleva de karismatiska öborna. Nu är ju den här ön påhittad, men med den detaljerade miljöbeskrivningen tror jag att det finns en liknande ö någonstans som författaren baserat sin berättelse på.

Sommar på den lilla ön i havet är alltså en skön, mysig och varm feelgoodroman som passar sig bra att läsa under sommarens lataste dagar 🌻😊

Annonser

2 reaktioner på ”Jenny Colgan: Sommar på den lilla ön i havet

  1. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s