Jessica Fellowes: Mysteriet på Asthall

EA908256-277B-4177-8596-799E447B8EA7

Bokens titel: Mysteriet på Asthall
Författare: Jessica Fellowes
Originalets titel: The Mitford murders
Översättare: Joakim Sundström
Förlag & år: Bokförlaget Polaris 2018
Antal sidor: 405
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.56
Boktipset förväntat betyg: 3.0
Betyg: 4

Handling

Av författaren till de populära böckerna om Downton Abbey kommer den här nya serien som handlar om ett mordfall på ett tåg mellan London och Hastings. Året är 1920 och Louisa Cannon försöker hitta en väg ur sitt fattiga liv i London och framförallt från sin besvärliga och elaka farbror. Till sin lycka får hon anställning hos familjen Mitford som barnsköterska. Men på vägen till sin anställningsintervju hör hon om att något konstigt har hänt på ett tåg. Hon stöter på Guy som är en tågpolis och blir tillsammans med Nancy Mitford, familjens tonåriga dotter, inblandad i utredningen av mordfallet. Den mördade är dessutom Florence Nightingale Shore, guddotter till den berömda Florence Nightingale.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Om du är en sådan som undviker tjocka böcker, vill jag bara säga att inte låta dig skrämmas av den här. Den känns inte alls som en tegelsten då man läser den, utan är väldigt lättsam och underhållande.

Det här är i främsta hand en romantisk mordgåta i samma stil som Agatha Christie. Men samtidigt en historisk roman som faktiskt baserar sig på ett verkligt fall. Den kan väl knappast kallas fartfylld, men den är absolut aldrig tråkig. Och den saknar definitivt inte spänning. Man får följa huvudkaraktären Louise då hon börjar jobba hos Mitford familjen och speciellt om deras äldsta dotter Nancys förehavanden. De blir båda väldigt intresserade av mordet på tåget och blir också inblandade i en inofficiell utredning efter att fallet lagts ner av polisen. Och förutom förefaller så här Louisa även ett förflutet som hela tiden jagar efter henne.

Boken är välskriven med en tidsanassand text och miljöbeskrivningarna är underbara, de skapar verkligen den rätta känslan för mordgåtan. Karaktärerna är intressanta och trovärdiga och huvudkaraktären är lätt att tycka om.
Mysteriet är genomtänkt och tillräckligt komplicerat för att vara riktigt spännande. Boken har lite av allt; spänning, romantik, skandaler, vänskap, mordfall, dramatik och lojalitet. Den har även några oväntade tvists och precis då man är säker på att man vet vem mördaren är, så byter berättelsen riktning. Det är en riktig pusseldeckare.

Jag tyckte Mysteriet på Asthall är väldigt underhållande och mysig att läsa trots att det handlar om mord och andra hemskheter. Jag har inte tidigare läst någon bok av Jessica Fellowes, men funderar nu på allvar att läsa de populära Downton Abbey böckerna. Och självklart vill jag fortsätta följa den här serien!

Annonser

En reaktion på ”Jessica Fellowes: Mysteriet på Asthall

  1. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s