Ulf Bergström: Hatarna

98C49500-8460-4C40-8B6E-1FCA42DABCB6.jpeg

Bokens titel: Hatarna
Författare: Ulf Bergström
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Biondi Productions 2018
Antal sidor: 527
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.45
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3.5

Här kommer äntligen recensionen. Jag råkade nämligen klanta till det lite ett par dagar sedan, och skrev en annan boks recension på Hatarnas sida, men nu ska det vara rättat 😉

Handling

Hatarna handlar om extrem terrorism, om förberedelserna för en terrorattack och om politiska ideal och tankar. Vi får en inblick i både tankarna bakom de terrorister som planerar dådet, men även de poliser som utreder fallet. Nina Sandstedt är Säpo polis som jobbar med fallet mot den Svenska Republikanska Armén som organiserat attentatet mot kungafamiljen. En högaktuell roman som handlar om de som är missnöjda med situationen i Sverige idag. Om de som hatar och de som lätt kan bli extrema om de tror sig vinna något på det.

Recension

Tack till författaren Ulf Bergström för recensionsex.

Jag måste börja med att säga att jag är imponerad av redigeringen i den här, vad jag förstår, självutgivna boken. För tyvärr är det så att man ofta märker att egenutgivningar ofta innehåller flera missar och mera skrivfel än de som gått genom ett förlag. Men med det sagt måste jag tillägga att jag ändå gillar egen-utgivna böcker, alla ska få en chans liksom 😊 Men som sagt, jag hade aldrig gissat att den här var självutgiven. Den är en både välskriven, noggrant genomgången och genomtänkt bok.

Hatarna är en intensiv politisk spänningsroman. Berättelsen känns högaktuell och är otroligt fartfylld och spännande. Men jag hade ändå lite svårt att komma in i berättelsen. Jag kom av mig flera gånger och måste läsa om. Men det var mest på grund av min egen sviktande koncentrationsförmåga i att följa med i denna fartfyllda och händelsespäckade roman. Och kanske det är en aning för mycket detaljer som gör själva läsandet till lite mer bökigt än nödvändigt. Och boken blev även ganska lång, även om jag vanligtvis inte brukar vara speciellt skygg för tegelstenar. Eller så kräver den lite mera fokus än vad jag hade i stunden då jag läste den…!?

Däremot tycker jag att karaktärerna är välskrivna och intressanta, speciellt huvudpersonen Nina som är Säpo-agenten som är en av utredarna i fallet var sympatisk och lätt att gilla. Även tidsaspekten i boken är intressant med både anknytningar till historiska händelser, där jag lärde mig en del nytt, och så en framtida syn då en del händelser sker år 2019. En skojig blandning av verklighet och fiktion.

En skrämmande tanke att de så kallade hatarna tar saken i egna händer och med våld får till en ändring på det regeringssätt som finns i landet.

 

En reaktion på ”Ulf Bergström: Hatarna

  1. Ping: Lästa Juni 2018 📚💛 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s