Michelle Sacks: Hem ljugna hem

BD928DF2-3220-45DE-8AE0-1F5010CF7177

Bokens titel: Hem ljugna hem
Författare: Michelle Sacks
Originalets titel: You were made for this
Översättare: Cecilia Falk
Förlag & år: Southside Stories 2018
Antal sidor: 348
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: E-bok
GoodReads medelbetyg: 3.62
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3.5

Handling

Sam och Merry har flyttat från New York till Sverige till en idyllisk stuga i skogarna utanför Sigtuna. De har med sig sin lilla son Connor och Merry är den perfekta hemmafrun som kokar ekologisk och hemlagad babymat åt honom, förutom allt bakande, syltande och saftande som hon använder sin tid till. De lever även själva mera hälsosamt och sunt efter sin flytt, planen var att göra en helomvändning i och med flytten. Men någonting som inte stämmer i den här idylliska bilden av den lilla söta familjen i den underbara stugan. Varför lämnade de egentligen USA? Sprickorna i fasaden blir ännu tydligare då Merrys barndomsvän kommer på besök.

Recension

Tack till Southside Stories för recensionsex.

Det här en psykologisk spänningsroman där stämningen långsamt byggs upp. Med en obehaglig känsla i magen inser man hela boken igenom att det här inte kommer att sluta väl. Men det är omöjligt att gissa sig till exakt vad som ska hända. Otroligt skickligt skriven berättelse.

Hem ljugna hem är verkligen en mörk roman med förbjudna tankar och handlingar. Den handlar om illusioner och förhoppningar, mål som man vill nå eller som man bara tror att andra förväntar sig av en. Men den handlar också om ensamhet, depression och komplicerade förhållanden. Det är fascinerande hur en vänskap i den här boken beskrivs som ett slags beroende där båda parterna drivs av tävling, svartsjuka och illvilja. Där något giftigt har kommit emellan två nära vänner, som innerst inne gillar varandra, men ändå inte kan tillåta den andra att vara lycklig. Men mera än så vill jag inte skriva för att inte avslöja alltför mycket!

Boken är skriven från de tre huvudkaraktärernas synvinklar i egna kapitel. Hur deras verklighet ser ut i förhållande till hur de andra karaktärerna upplever samma situationer. Det gör hela berättelsen ganska unik och intressant. Hur deras komplicerade bakgrunder ligger som grund för deras nuvarande lika komplicerade förhållanden.

Hem ljugna hem är en fascinerande, välskriven, obehaglig och spännande debutroman!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s