Lucinda Riley: Stormsystern

CEDD5429-A663-4792-BBDD-3E19ED6E2948.jpeg

Bokens titel: Stormsystern
Författare: Lucinda Riley
Originalets titel: The Storm Sister
Översättare: Johanna Svartström
Förlag & år: Bazar 2018
Antal sidor: 579
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.31
Boktipset förväntat betyg: 4.0
Betyg: 4.5/5

Handling

Ally D’apliése är den andra adoptivdottern till bland de sex systrarna som bott tillsammans med sin adoptivpappa på en ö vid Genévesjön. Hon är en begåvad tävlingsseglare och förbereder sig för en viktig tävling då hon nås av nyheten om sin fars död. Hon har precis träffat sitt livs kärlek och tvingas skiljas från honom tillfälligt för att reda ut familjesituationen. Senare lämnar Ally haven för gott då något fruktansvärt händer och bestämmer sig för att istället följa de ledtrådar hon fått av sin pappa om sin egen härkomst. Spåren leder henne till Norge där hon upptäcker en hundra år gammal historia om sångerskan Anna Landvik och hennes koppling till kompositören Edward Grieg. Varför har hennes pappa skickat henne hit med ledtrådarna? Vad betyder dessa gamla historier för henne?

Recension

Tack till Bazar förlag för recensionsex.

Det här är andra boken om systrarna och den sviker inte. Första delen heter De sju systrarna. Jag fullständigt älskar den här typen av böcker. De innehållet kärlek, mystik, en familjehistoria och lite riktig historia. De får en att helt och hållet leva sig in i den fantasifulla berättelsen och lämna verkligheten för en stund. Visst är det stundvis en aning överdrivet, men det är ju en del av charmen. Man ska få något annat än verkligheten. Underbar läsning som flyter på smidigt. Precis som bok 1 i serien är även den här välskriven och genomtänkt.

Som vanligt så innehåller boken en djupdykning i något ämne och den här gången är det både musik och segling. Man känner att man trots att man tillfälligt är inne i en fantasivärld ändå lär sig något nytt.

Lucinda Riley är verkligen duktig på att skriva fängslande berättelser och fånga sin läsare direkt från de första sidorna. Ett virrvarr av nutid och dåtid blandat med fakta och helt påhittade delar gör hennes böcker intressanta och spännande. Jag har gillat alla böcker av henne som jag läst.

Jag ser fram emot att fortsätta läsa om systrarna och deras familjehistoria. Nästa bok ska handla om Star (?) och det bästa är ju att det ännu finns många systrar att läsa om. Underbart att ha det att se fram emot och nästa bok är bara runt hörnet, då den ska ges ut snart.

3 reaktioner på ”Lucinda Riley: Stormsystern

  1. Ping: Lästa Juli 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s