Marian Keyes: På egen hand

5F15E222-243D-4BD2-9C46-B5519F0613C1

Bokens titel: På egen hand
Författare: Marian Keyes
Originalets titel: The Break
Översättare: Katarina Jansson
Förlag & år: Norstedts 2018
Antal sidor: 607
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.97
Boktipset förväntat betyg: 4.0
Betyg: 4/5

Handling

Amy och hennes man Hugh har varit gifta länge. Och enligt Amy har de varit lyckliga. I alla fall sådär vardagligt lycklig som de flesta andra är. Eller har de det? Hennes värld kastas omkull då hennes man meddelar henne att han vill ta en paus. Han vill inte skilja sig, utan ta en paus från äktenskapet och dess regler, hinder, bojor ja vad man nu ska kalla det. Allt som normalt hör till äktenskapet. I sex månader tänkte han åka runt i Asien utan att höra av sig. Fri att göra exakt vad han känner för. Mycket kan hända på sex månader och Amy själv hinner fundera på en hel del under den tiden. Vad kommer hennes man hem till efter den tiden? Om Hugh har en paus, har inte Amy det då också?

Recension

Tack till Norstedts förlag för recensionsex.

En bok om förhållanden, otrohet, tillit, sorg, familjeliv och trohet. Om kärlek och hur man håller den kvar i sitt förhållande.

Berättelsen är gripande, man slängs direkt in i den känslostorm som huvudkaraktären Amy genomgår. Tidvis tycker jag att den till och med blir lite känslomässigt jobbig. Men det tror jag mer beror på att den faktiskt är så pass välskriven att man verkligen känner av Amys ångest över hela situationen. Jag kan inte besluta hur jag hoppas att det här ska sluta. Man vill henne bara väl.

Jag tycker att Marian Keyes böcker bara blir bättre. De här gradvis förändrats sedan jag läste Watermelon boken då jag jobbade i en reception i Dublin. Det känns som om hon skriver lite vuxnare. Men så har ju även jag blivit lite äldre sedan den tiden, så kanske det är både författaren och läsaren som har mognat i det här fallet.

På egen hand är en tankeväckande relationsroman och väldigt läsvärd roman.

En reaktion på ”Marian Keyes: På egen hand

  1. Ping: Lästa Juli 2018 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s