Amanda Kallin & Tina Mannegren: Gå vidare är silver, älta är guld

F4928D11-A647-44ED-B2F3-B89B6DC18776.jpeg

Bokens titel: Gå vidare är silver, älta är guld
Författare: Amanda Kallin& Tina Mannegren
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Belletrist Publishing 2018
Antal sidor: 157
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3.5/5

Handling

Det här är en humoristisk självstjälpsbok för hur man ska klara av ett liv i motvind. En handbok för självömkan och persolig outveckling med omvänd psykologi. Kapitlen i boken går igenom livets alla ångestfyllda delar såsom ångesten i sig självt, avund, rastlöshet, bakfylla, prokrastinering, privatekonomi, hälsa och kärlek. En motvikt till dagens förväntningar av total lycka och till alla de böcker som lovar detta. Hur vi alla kan hamna där, i den sega självömkan eller dåliga livsval, och att vi inte är ensamma om det.

Recension

Tack till Bettetrist Publishing för recensionsex.

Jag har tidigare tänkt mig som en person med en bra strategi för att klara motgångar, jag har nämligen vägrat att älta. Så till den grad att en kompis tyckte jag är jobbig som aldrig har problem. Men visst har jag problem och motgångar, precis som alla andra. Jag bara ältar inte utan inser problemet, kanske gråter jag en skvätt, och sedan går jag vidare. Det borde alltså automatiskt placera mig i den andra gruppen, dvs planerarna. Men det är inte riktigt jag det heller. Jag har inte klart för mig vad som händer hela tiden, hur jag ska leva om några år och definitivt inte så långt fram som pensionen. Men visst, en del lite mindre saker kan jag absolut medge att jag planerar. Älta däremot, det sysslar jag inte med. Med det sagt, så är det däremot en hel del andra saker i boken som tyvärr träffar ganska rätt, visst känner jag mig träffad.

Enligt definition är älta att ”stöta och blöta något man gjort eller sagt, helt utan syfte att påverka eller förändra”. Hittills har jag gillat citatet av Albert Einstein ”Insanity: doing the same thing over and over again, expecting different results”. Jag kanske ändå ska fundera om och börja älta mera istället!?

Som ni märker så är det oundvikligt att börja analysera sitt eget beteende och sina egna metoder för att överleva oväntade motgångar och hinder i livet, då man läser den här boken. Med en omvänd psykologi öppnar författarna på ett humoristiskt sätt upp ögonen för komiska metoder som många använder för att faktiskt stjälpa sig själva.

Med humor och en glimt i ögat beskrivs dessa, alla rätt så dåliga, metoder för att hantera motgångar och hinder. Men framförallt så bevisar boken att vi alla, oberoende vilken typ vi är, genomgår de samma hinder och motgångar i livet. Det är en naturlig cykel av livets årstider. Ibland går det bra, ibland mindre bra. Men med lite humor och självinsikt går det bra att gå vidare ändå.

En reaktion på ”Amanda Kallin & Tina Mannegren: Gå vidare är silver, älta är guld

  1. Ping: Lästa Augusti 2018 💕📚⭐️😃 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s