Sabine Durrant: En oskyldig lögn

2063E849-2DA9-4689-A00F-E35C8D16CAA8

Bokens titel: En oskyldig lögn
Författare: Sabine Durrant
Originalets titel: Lie with me
Översättare: Ing-Britt Björklund
Förlag & år: Louise Bäckelin förlag 2018
Antal sidor: 298
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.76
Boktipset förväntat betyg: 2.8
Betyg: 3.5/5

Handling

Paul är en 42-årig misslyckad författare som hade en ända succé ca 20 år sedan. Efter det har har inte riktigt åstadkommit något i sitt liv, han har varken en karriär, familj eller en egen bostad. Men då han träffar en före detta universitetskompis så visar han upp en helt annan sida. En lögn om framgång för att imponera på den gamla vännen. Han blir hembjuden på middag till kompisen där han träffar änkan Alice och det blir början på en romans. Hon är vacker och framgångsrik. För att hålla kvar henne i sitt liv fortsätter han med sina lögner. Och till hans glädje får han till slut följa med till Grekland på deras gemensamma semester. Men det visar sig att han kanske inte är den ända som inte alltid håller sig till sanningen.

Recension

Tack till Louise Bäckelin förlag för recensionsex.

Huvudkaraktären Paul är verkligen inte speciellt lätt att tycka om. Han är en manipulativ looser som försöker leva på andras lycka utan att varken betala eller göra rätt för sig på annat sätt. Dessutom är han speciellt förtjust i lite för unga tjejer för att vara en man i hans ålder. Så man irriterar sig en hel del på honom då han slingrar sig och ljuger för att passa in och bli accepterad utan att hans sämre sidor ska märkas.

Egentligen känns det som en mysig familjeberättelse men under ytan bubblar något konstigt. Något lite otäckt. Allt känns inte helt normalt men man har svårt att säga vad det egentligen är. Förutom att de flesta verkar ljuga om en massa saker.

Deras resa till Grekland känns lite av en mardrömssemester där alla i resesällskapet så småningom blir lite mera rastlösa och oberäkneliga. Det här är en sån där bok, lite som i en skräckfilm, som man vill skrika åt huvudkaraktären ”nej, din idiot, gå inte dit. Gör inte så”. Men såklart gör de tvärtemot dina goda råd och berättelsen blir bara mera spännande.

Jag sträckläste verkligen den här boken. Och trots att det mesta av det som verkligen är spännande kommer i slutet så är hela boken otroligt genomtänkt och välskriven. Men totalt oväntad. Alla små händelser har en betydelse och allt plockas upp och binds samman i slutet.

En oskyldig lögn är en definitiv bladvändare som är otroligt välkomponerad, planerad och välskriven.

3 reaktioner på ”Sabine Durrant: En oskyldig lögn

  1. Ping: Lästa Augusti 2018 💕📚⭐️😃 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s