Kurt Levlin: Dröm 19

F4D62518-5489-49D3-AA5C-B4CC5670AD86

Bokens titel: Dröm 19
Författare: Kurt Levlin
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Visto förlag 2018
Antal sidor: 184
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: 3.0
Betyg: 3/5

Handling

Zahra och hennes vän är fast på ön där det råder krig. De har länge känt sig otrygga, men Zahra vill inte lämna ön innan hon har hittat sin syster. Hon får ett tips om att systern fortfarande är på ön, men att hon är det av egen vilja och att hon dessutom har valt att bli agent. Vad detta innebär är inte helt klart för Zahra som fortsätter leta tillsammans med Anette, en före detta agent.

Recension

Tack till Kurt Levin för recex. Jag älskade hans novellsamling Vänstertrafik som jag tyckte fångade det lilla fina i verkligheten. En otroligt träffsäker skildring av vardagen.

Dröm 19, en fristående fortsättning på Isamone, är en framtidsdystopi som är skriven för unga vuxna som handlar om vänskap och kärlek i en svår tid. Omgivningen är en onämnd ö där det råder krig och varifrån flyktingar gör en livsfarlig resa över havet till fastlandet.

Annars får man inte veta så mycket om vad som hänt. Hur kriget startade eller varför. Och det triggar fantasin. Jag vet inte om den första boken beskrev det. Men hursomhelst så fungerar boken ändå att läsa som en fristående bok tycker jag. Boken är lättläst och man får snabbt känslan av att man förstår karaktärerna. Men tidvis tycker jag att den är lite barnslig och det är väl det som gör att jag inte faller för den helt och hållet. Men jag påminner mig själv om att den är riktad till ungdomar/unga vuxna och de kanske kan relatera mera.

Omslaget tycker jag för övrig är ganska dåligt valt. Jag tycker inte det beskriver boken överhuvudtaget och faktiskt inte alls ger boken den kredit den är värd. Berättelsen är spännande och fartfylld och omslaget tycker jag att tyder på det motsatta, lite mer åt det meditativa hållet. Jag hade kanske velat se en strand full av aktion eller liknande, vilket ni nog förstår då ni läser boken. Men man ska inte döma boken efter omslaget och det gäller i högsta grad för Dröm 19.

Jag uppskattar böcker som är annorlunda och vågar försöka sig på något nytt, och det känns som om Kurt Levlin gör det med Dröm 19.

En reaktion på ”Kurt Levlin: Dröm 19

  1. Ping: Lästa Augusti 2018 💕📚⭐️😃 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s