Petra Månström: Smartare löpning

10BFF7B7-825C-416E-9213-8E307FFB4131

Bokens titel: Smartare löpning – 100 hacks för roligare rundor och bättre träning
Författare: Petra Månström
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Norstedts 2018
Antal sidor: 152
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: –
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 4/5

Handling

Löpning behöver inte vara blodsmak i munnen eller att hålla en viss hastighet! I den här boken presenterar Petra Månström en rad tips för hur man kan finna det skojiga i löpningen. Hon poängterar att man inte behöver hålla en viss hastighet eller ens mäta sin löprunda utan rekommenderar att ibland bara springa på känsla. Helt utan måsten! Oavsett om du är en van löpare eller nybörjare så kan du få något nytt att fundera på. Med en massa skojiga och användbara tips ger hon inspiration för din nästa löprunda i form av 100 löparhacks.

Recension

Tack till Norstedts för recensionsex.

Genast på första sidan får jag en igenkänningsfaktor, jag läser att författaren Petra började springa i Uppsala och det är ju där jag bor och knatar runt på gatorna. Men man behöver självklart inte bo eller springa i Uppsala för att uppskatta de råd Petra ger i boken. Inte heller behöver man vara maratonlöpare för att kunna ta till sig av hennes tips. Jag själv är absolut ingen maratonlöpare utan springer för att jag mår bra av det, gillar det och för att hålla mig i skick. Jag började springa då jag var 36 år gammal och hade inga större ambitioner än att få in löpningen som en del av min vardag för hälsans skull. Men man vet aldrig, jag blev till slut biten av löparglädjen och kanske jag kan ta mig runt en halvmara eller mara nån dag…

I korta lätta stycken beskrivs tips för både teknik, metoder och pass. De är enkla att följa och verkar riktigt skojiga, jag ska helt klart prova på några av dem. På ett personligt, närgånget och trevligt sätt berättar Petra sina egna bästa tips så att det verkligen känns som att man själv också kan fixa det här. Till exempel hur man ska hitta motivationen och knep för att ge sig själv belöningar efter ett avslutat pass. Det finns även instruktioner för styrketränings- och löpskolningsövningar med bilder. Och det här kändes verkligen som en snäll löparbok, helt utan de vanligtvis påtvingade måsten och målen som många andra böcker innehåller, utan tvärtemot är den en riktigt ärlig och härlig feelgood löparbok.

Smartare löpning är en sådan där bok som kommer att få ligga framme så att jag påminns om det jag läst och att jag ibland kan bläddra i den igen för att inspirera min löpning då det känns motigt, vilket det gör för oss alla ibland.

Och ja! Jordnötssmör är faktiskt även ett av mina personliga knep att äta precis innan ett träningspass 😃🥜

En reaktion på ”Petra Månström: Smartare löpning

  1. Ping: Läst september 2018 📚⭐️💕 | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s