Sofia Lundberg: Ett frågetecken är ett halvt hjärta

9CB6EBDA-63FC-4C9D-9A1E-4B3097E80206

Bokens titel: Ett frågetecken är ett halvt hjärta
Författare: Sofia Lundberg
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Forum 2018
Antal sidor: 355
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.0
Boktipset förväntat betyg: 3.0
Betyg: 3/5

Handling

Elin lever det perfekta livet. Hon har en kärleksfull gåfamilj som består av hennes make Sam och dottern Alice. Men då hon en dag får ett brev från barndomsvännen Fredrik, hennes livlina under hennes svåra uppväxt på Gotland, väcks gamla minnen till liv. Minnen som hon gjort allt för att förtränga. Nu känns det svårt att hålla det hemligt och saker som hennes familj aldrig vetat om dyker upp till ytan. Då beslutar sig Elin för att ge sig ut på en resa till en annan kontinent för att reda ut oklarheter och rädda den familj som hon håller kär.

Recension

Tack till Forum för recensionsex.

Jag har tidigare läst Den röda adressboken av Sofia Lundberg som jag tyckte var bra. Tyvärr var jag inte helt lika imponerad av den här. Berättelsen kändes lite overklig och alltför påhittad. Och jag märker att jag även irriterar mig en hel del på huvudkaraktären Elin. Men med det sagt så tyckte jag ändå om delar av boken och den är välskriven och underhållande även om själva tvisten inte riktigt faller mig i smaken. Det som jag tycker den har gemensamt med hennes förra bok är att båda två är berättelser om livet.

Själva berättelsen är även ganska mörk och väldigt känslomässig, men budskapet bakom om att man kan göra upp med sitt förflutna och gå vidare mot bättre tider är trösterik. Och jag finner den vacker på sättet den beskriver skammen och skulden man kan känna över något man egentligen inte har någon makt över. Speciellt då hur man med kärlek kan komma över sådana känslor och lära sig att inte ge sig själv skulden.

Ett frågetecken är ett halvt hjärta är en tankeväckande roman om relationer och hur det förflutna påverkar nuet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s