Håkan Östlundh: Profetens vinter

F9EB562D-B7EF-4C57-9022-8543D1F88645.jpeg

Bokens titel: Profetens vinter
Författare: Håkan Östlundh
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Bokförlaget Polaris 2018
Antal sidor:
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.0
Boktipset förväntat betyg: 3.0
Betyg: 4/5

Handling

Elias får två svåra besked rakt efter varandra. Det ena handlar om hans egen hälsa, det andra är att han mistat sin far. Hans pappa har inte bara dött utan sprängts i bitar på ett oerhört våldsamt sätt. Pappans älskarinna Ylva befinner sig på samma hotell under dådet men klarar sig. Både Ylva och Elias vill veta vad som hände och de finner tröst i varandra.

Recension

Tack till Bokförlaget Polaris för recensionsex.

Jag har inte tidigare läst något av Håkan Östlundh och visste inte alls vad jag förväntade av den här boken, men jag kan säga att jag blev glatt överraskad. Det var full fart redan från början och enkelt att följa med genast från de första sidorna. Men även karaktärerna var trevliga, lätta att gilla och gjorde läsningen behaglig.

Profetens vinter är en välskriven spänningsroman med högt tempo och många olika oväntade vändningar. Maktmissbruk, vapenhandel och förbjuden kärlek är några av ingredienserna som leder till en riktigt spännande bok. Men den är ändå ingen ytlig bok, utan ger även plats för relationer och känslor. Jag sträckläste boken och försökte klura ut vem det var som är skurken, vilket var typ fullständigt omöjligt.

Profetens vinter är första delen i en planerad serie. Och jag vill gärna läsa vidare. Förhoppningsvis dröjer det inte alltför länge innan nästa del ges ut.

En kommentar på “Håkan Östlundh: Profetens vinter

Lämna en kommentar