Malou von Sivers: Mitt hjärtas oro

4A137A3A-5E8B-487A-9BB8-3171E34A06F8.jpeg

Bokens titel: Mitt hjärtas oro
Författare: Malou von Sivers
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Norstedts 2018
Antal sidor: 315
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.33
Boktipset förväntat betyg: 3.2
Betyg: 4/5

Handling

Axel och Sara träffas på en fest i början av 1900-talet. Han är en gift man med ett förflutet som han försöker dölja. Hon däremot är en ung och ganska naiv litteraturstudent som är väldigt bortskämd av sina föräldrar. Genom studierna träffar hon Hjalmar Söderberg och letar efter en djupare mening för livet. Hon faller för Axels mörka sida och allvarlighet, men ser samtidigt möjligheten till en ny slags frihet. Han ser det som en utväg från sitt kvävande äktenskap och blir alldeles till sig av hennes sprudlande ungdom.

Recension

Uppsala del 1 i serien Såret.

Det här är en kärlekssaga. Men jag måste säga att jag var lite besviken över att det inte var en oskyldig kärlekssaga mellan två fria individer utan mellan en äldre gift man och en för honom alltför ung kvinna. Jag tror på kärleken men att bete sig hur som helst mot andra i kärlekens namn är inte ok. Och jag har till en början svårt att känna sympati med Axel som jag tycker beter sig illa mot sin dåvarande fru och är väldigt självisk.

Men i sin helhet gillade jag ändå boken och ser fram emot att läsa fortsättningen Olycksbarnet, som faktiskt väntar i bokhögen på sin tur att bli läst. Även om jag inte gillade karaktärerna som personer, så tyckte jag att de var välskrivna, trovärdiga och intressanta. Även omgivningen var skojigt att läsa om då boken utspelar sig i områden som jag är lite bekant med (jag bor ju i Uppsala). Och diskussionen omkring huruvida man ärver ett sår eller en orätt från de tidigare generationerna är ganska intressant i sig. Gör vi det eller är vi alla våra egen lyckas smeder?

Och så är det ju ett litterärt tema, och vilken boknörd kan väl motstå det!? Jag skulle då verkligen vilja delta på sådana litterära salonger som Sara ordnar.

En reaktion på ”Malou von Sivers: Mitt hjärtas oro

  1. Ping: Malou von Sivers: Olycksbarnet | Bina's Books

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s