Sarah Stovell: Utvald

BD7E83DB-D244-4BF7-B038-1889B102317C.jpeg

Bokens titel: Utvald
Författare: Sarah Stovell
Originalets titel: –
Översättare: Cajsa Mitchell
Förlag & år: Lind & Co 2018
Antal sidor: 347
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.02
Boktipset förväntat betyg: 3.5
Betyg: 3/5

Handling

Bo Luxton är en känd författare som lever ett lugnt liv med sin familj i Lake District i norra England. Då hon är lärare på en skrivarkurs träffar hon den unga Alice Dark som är en aspirerande författare som för övrigt har ett ganska rörigt liv med många misslyckade förhållanden i bagaget och inget riktigt jobb eller ställe som hon kan kalla hem. När de möts på kursen uppstår ett tycke direkt, de två kvinnorna kommer bra överens och blir vänner. Men relationen blir snabbt väldigt intensiv och kanske omöjlig att definiera.

Recension

Tack till Lind & Co för recensionsex.

Det här är egentligen en sådan där bok som jag tror att man bara borde läsa utan att ha hört så mycket om den i förväg (jag tar inte illa upp om du slutar läsa här! 😉). Spänningen byggs upp långsamt och de oväntade vändningarna är det som gör den intressant. Även om den kanske inte hade så många tvists som jag förväntade mig.

Jag hade ingen direkt igenkänningsfaktor i eller sympati för någondera av huvudkaraktärerna som båda var ganska knepiga och gjorde enligt mitt tycke lite ovanliga livsbeslut. Men jag uppskattade den djupare analysen av hur snett det kan gå då två rätt så sårbara individer möts och finner tröst i varandra utan att tänka på följd och konsekvenser. De är både lättpåverkade och manipulerbara. Men nu ska jag inte säga så mycket mera så att jag inte förstör boken för den som känner sig lockad att läsa den.

Utvald är en intressant, spännande och ganska snabbläst bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s