Håkan Holmberg: Den farliga mångfalden

EE51793C-A779-465A-9CA4-A3FF3B5D9007.jpeg

Bokens titel: Den farliga mångfalden
Författare: Håkan Holmberg
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Premiss 2018
Antal sidor: 121
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 3.5
Boktipset förväntat betyg: –
Betyg: 3/5

Handling

I Den farliga mångfalden beskriver författaren Sverigedemokraternas politik och bakomliggande tankar. Enligt SD är det öppna, demokratiska samhället ett hot mot nationen och den svenska gemenskapen. De är helt emot invandring.

Recension

Den här boken fick jag på bokmässan. Jag blev genast intresserad av att läsa den i och med nuvarande situation med problemen att bilda en ny regering. Och på grund av den läskiga ökning av stöd som Sverigedemokraterna fick i valet.

Den beskriver hur SD använder sig av ett noga uttänkt språk för att inte uppfattas som alltför extrema och på så sätt undvika att skrämma bort sina väljare. Med jämförelser i andra historiska händelser ger författaren exempel på hur extrem åsikter smygs in.vi får en insikt i vad som egentligen menas med de vägenomyänkta meningarna.

Det är egentligen ironiskt att SD enligt boken vill sätta det fria ordet och rättsstaten ur spel, när det just är det fria ordet som tillåter rasister som till exempel NMR att fortfarande demonstrera. Med sina åsikter verkar SD villa göra sig av med demokratin.

För övrigt föreslår SD att endast svenska medborgare skulle ha rätt att besöka bibliotek och bibliotekens innehåll ska begränsas till svenska författare. Vilken vansinnig idé!

Genom tydliga exempel och lättförståelig text analyserar Håkan Holmberg den samhälls och människosyn som SD står för. En intressant bok!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s