Therese Slettengren: Blott en dag

20BEC609-00D4-42F9-B74F-81B11BD4BE12

Bokens titel: Blott en dag
Författare: Therese Slettengren
Originalets titel: –
Översättare: –
Förlag & år: Hoi förlag 2018
Antal sidor: 283
Finns hos: Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, CDON
Läst format: Bok
GoodReads medelbetyg: 4.33
Boktipset förväntat betyg: 5.0
Betyg: 4/5

Handling

Nora växer upp som enda barnet till två lite äldre föräldrar. Hon är mobbad i skolan och speciellt en av killarna siktar in sig på att höra livet surt för henne. Hon är helst tillsammans med sin pappa Herman som hon har en varm och nära relation med. Dagen som skulle bli den bästa dagen i hennes liv hittills, dagen då hon får sin nya cykel, blir istället hennes värsta dag då hon blir överfallen och svårt misshandlad då hon är på väg hem från skolan. Inget blir sig likt efter detta och hennes pappa känns alltmer frånvarande. Vad är det för hemligheter som döljer sig i hans och familjens förflutna?

Recension

Tack till Therese Slettengren och Hoi förlag för recensionsex.

Det här är Therese Slettengrens debutroman och jag tycker den är riktigt bra. Åtminstone jag hoppas att hon fortsätter med sin nya skrivarkarriär och läser i så fall gärna vidare på hennes kommande böcker.

Nora har en bra barndom tills något hemskt händer. Man känner en enorm sympati och sorg för den lilla Nora. Sedan lever hon ett ganska självdestruktivt liv. Om det beror på händelserna i barndomen är oklart men troligt. Men det gör att det emellanåt känns svårt att relatera med den vuxna Nora och hennes beslut.
Hemligheten som gömts i familjen får en att grubbla över hur olika handlingar kan få långvariga påverkningar senare i livet. Berättelsen stäcker sig över en lång tid, och man skulle kunna få känslan av att allt går lite väl snabbt framåt. Men det blir aldrig så. Man har lätt att hänga med och boken är trevligt lättläst utan att bli för enkel.

Både det känslomässiga och omgivningarna i boken är välskrivna och man lever sig verkligen in i Noras liv. Att den dessutom delvis handlar om Midsommarkransen där jag har bott gjorde det extra skojigt.

Blott en dag är en känslosam och intressant relationsroman om mörka familjehemligheter med långvarig verkan.

En reaktion till “Therese Slettengren: Blott en dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s